Aláírták a Móricz Zsigmond Színház és a Jósa András Múzeum együttműködési megállapodását
A Móricz Zsigmond Színház több megállapodást kötött az utóbbi időszakban különböző kulturális- és oktatási intézménnyel, társadalmi szervezettel, üzleti partnerrel

Ezúttal a Nyíregyházi Teátrum és a Jósa András Múzeum között született együttműködési megállapodásról tájékoztatta Kirják Róbert, Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, és Dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató a sajtó képviselőit.

A Város két meghatározó kulturális intézménye között több éve működik már az egymást kölcsönösen segítő kapcsolat közös programok, rendezvények szervezésében, lebonyolításában. A mostani együttműködési megállapodás megkötésével az eddigi támogatási területeket kívánják bővíteni, és a további lehetőségeket meghatározni.

Így a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadi és kamaraszínpadi előadásaira megváltott jegyek bemutatásával 10 százalék kedvezményt nyújt a Múzeum, belépőjegyeik árából.

A Jósa András Múzeumba megváltott belépők bemutatásával pedig a Színház havonta, előre meghatározott előadásaira biztosít 10 százalék kedvezményt, a színházi belépőjegyek vásárlásakor.

A megállapodás lehetővé teszi, hogy a két intézmény munkatársai részt vehessenek egymás rendezvényein, előadásain. Az üzemeltetésükben lévő helyszíneken kölcsönösen népszerűsítik, reklámozzák egymás programjait.

A sajtótájékoztató végén a Színház és a Múzeum képviselői az újságírók előtt, ünnepélyesen írták alá szerződésüket, melynek keretében közösen kialakított koncepció mentén, együtt gondolkodva, együttműködnek városunk pezsgő kulturális életéért. 

Együttműködés a Lázár Ervin Programban is

A Móricz Zsigmond Színház csatlakozott a kormány által kezdeményezett Lázár Ervin Programhoz, amelynek célja, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül, minden általános iskolás térítésmentesen juthasson el igényes kulturális programokra.

A Nyíregyházi Teátrum pár hazai színházzal együtt, azt a megtisztelő feladatot kapta, hogy már májusban szervezzen olyan színházi előadásokat, melyeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye iskoláiból diákok, térítésmentesen nézhetnek meg. A Pilot-programban résztvevő színházak feladata, hogy modelláljuk a Lázár Ervin program működését, az abban rejlő nehézségeket, valamint a kezdeményezés hatékonyságát.

Az EMMI Kulturális Államtitkársága kiemelten fontosnak tartja, hogy az általános iskolás diákok komplett Kulturális kirándulás keretében gazdagodhassanak életre szóló élménnyel, így a Móricz Zsigmond Színház a Jósa András Múzeumot is felkérte, partnerként vegyen részt a térségünkben élő diákok Kulturális esélyegyenlőségének megteremtésében.

 

Forrás: Móricz Zsigmond Színház