Aktív fiatalokkal Európáért

A Városházára is ellátogattak a külföldről Nyíregyházára érkezett fiatalok. Az „Aktív fiatalokkal Európáért” program keretében érkezett felsőoktatásban tanuló diákokat dr. Ulrich Attila alpolgármester fogadta. Nyíregyháza alpolgármestere az önkéntes munka fontosságát hangsúlyozta, és tájékoztatta a vendégeket arról, hogy Nyíregyháza hogyan segíti a fiatalokat.

 

KÉSZÜL AZ ÚJ IFJÚSÁGI KONCEPCIÓ

 

– Most alakult meg az ifjúsági kerekasztal, év végéig új ifjúsági koncepciót készítünk, amely megpróbál alkalmazkodni azokhoz az igen erős kihívásokhoz, amit a gyorsan változó világ az ifjúsággal az ifjúságért tesz – mondta dr. Ulrich Attila alpolgármester. – Az önkormányzat megpróbál lépést tartani, annak ellenére, hogy ez nem könnyű feladat. A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum már megkezdte működését, és több civil szervezettel is együttműködünk.

További képekért kattintson a fotóra!

Az „Aktív fiatalokkal Európáért” program célja az, hogy a fiatalokat olyan feladatokba vonják be, amelyekkel megtanulják, hogyan lehetnek aktív részesei a társadalomnak. A Mustárház szervezésében zajló ifjúsági csereprogram során olyan módszereket, jó példákat mutatnak be, amelyek segítségével könnyebb a fiatalokat motiválni azért, hogy európai állampolgárként aktívan részt vegyenek a mindennapi életben és tegyenek környezetükért.

 

JÁTÉKOS FELADATOKON KERESZTÜL TANULNAK

 

– Itt a fiatalok olyan feladatokat végeznek, amelyekkel rávezetik önmagukat, hogy a bennük lévő kompetenciákat hogyan tudják előhozni – mondta Dombóvári Gábor, a Mustárház vezetője. – A fiatalok nem előadásokat hallgatnak, hanem játékos feladatokon keresztül hozzák ki magukból azt, ami egyébként bennük van.

Az „Aktív fiatalokkal Európáért” program keretében 10 országból, Magyarország mellett Romániából, Szerbiából, Ukrajnából, Albániából, Azerbajdzsánból, Koszovóból, Olaszországból és Litvániából érkeztek diákok Nyíregyházára. A Nyíregyházára érkezett fiataloknak az egyhetes szakmai program mellett arra is lehetőségük nyílt, hogy megismerjék a várost.

F.A.

(Fotó: Kohut Árpád)