Aktív a diák-polgármesteri iroda – Több programmal is készülnek még a nyáron
A fiatalok Csíkszentsimonban megismerkedtek a Csíki Sör múltjával és készítési folyamatával, később Kozma István polgármester fogadta őket

Aktív időszak van a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda mögött és folyamatosan szervezik az újabb rendezvényeket. Nemrég tértek haza Székelyföldről, bekapcsolódtak a Környezetvédelmi Kerekasztal kezdeményezéseibe, az itthoni programok tervezése pedig folyamatos.

Nyíregyháza kedvelt úti cél a fiatalok számára – ezt nemrégiben a Magyar Turisztikai Ügynökség adatai is alátámasztották. A városban diák-polgármesteri iroda is működik, az önkormányzat pedig partnerként tekint az itt szerepet vállaló fiatalokra, próbálják őket is bevonni az ifjúságot érintő döntések előkészítésébe, mivel saját helyzetüket, problémáikat és lehetőségeiket ők tudják első kézből képviselni. Ezt a képviselői feladatot a jelenlegi kétéves ciklusban Ecsedi Noémi látja el, aki arról is beszámolt televíziónknak, hogy az irodájuk számtalan programmal készült és készül még a nyárra a fiatalok számára. A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda legutóbb például a Környezetvédelmi Kerekasztalhoz is csatlakozott.

Közös hulladékgyűjtés

„Ha téged is zavar az utcákon eldobott hulladék látványa és szívesen tennél ellene, tarts velünk augusztus 3-án” – ezzel a szlogennel hívja fel a fiatalok figyelmét a közösségi oldalon a diák-polgármesteri iroda. A város utcáit szeretnék megtisztítani az eldobott műanyag palackoktól, üdítőitalos dobozoktól, papírszeméttől, cigarettacsikkektől és bármilyen hulladéktól, amivel találkoznak augusztus első keddjén. A gyülekező 7 óra 30 perckor lesz a Kossuth téren. A hulladékgyűjtéshez szükséges eszközöket és védőfelszerelést az iroda biztosítja a résztvevőknek.

Segítenek a programokon

Szeptember 16-a és 19-e között egy nagyszabású testvérvárosi találkozó lesz Nyíregyházán, ahova több mint 200 vendéget várnak – ennek a szervezésében és lebonyolításában segédkezik a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda.