Akinek nótája nincsen, annak szíve sincs...

Hajmási Péter, Hajmási Pál, a barométer esőre áll – a világ legismertebb operettjének, a Csárdáskirálynőnek, talán legnépszerűbb slágere is felcsendült szombat este a Váci Mihály Kulturális Központban. Kálmán Imre története szerint Szilviának, a főhősnek ez volt a kedvenc nótája. És nemcsak neki, úgy tűnt, a nyíregyházi közönség is imádja.

– Nagyon szeretem a nótákat és otthon is énekelem őket – mosolygott Karácsony János, aki a feleségével és barátaival jött el a nótaestre. Azt mondta, ő otthon is gyakran nótázik, mert ettől jobb lesz a kedve, és ha csak teheti, akkor minden alkalommal eljön, hogy élőben hallhassa a legjobb előadókat Nyíregyházán. 

– Felszabadul az ember, egy kicsit kikapcsolódik, az egész heti, napi fáradtságos munka után ez nagyon jó, én szeretem hallgatni otthon a rádiót is, de eljövök mindig, amikor Szabó Sándor barátunk megszervezi a nótaestet – tette hozzá.

 

A vezérőrnagy is dalra fakadt

 

Kilenc nótaénekes és egy autentikus, hattagú cigányzenekar szórakoztatta a közönséget a VMKK-ban. A legnépszerűbb operettslágerek mellett csárdások, örökzöldek csendültek fel a kiváló előadók közreműködésével. Természetesen a szervező, Szabó Sándor is énekelt. 

– Ennek a műsornak egy a titka: színvonalas kell, hogy legyen! Tucaténekes nagyon sok van, olyanokat nem szabad hívni, nem szabad ide állítani, erre a színpadra, csak olyat, aki a közönség igényeit maximálisan kielégíti – tette hozzá a nyugalmazott vezérőrnagy.

Nyíregyházán már a 10. éve szervez nótaesteket Szabó Sándor. Évente két alkalommal hívja meg a magyaros dalok szerelmeseit. A rendezvényen mindig telt ház van, így volt szombaton este is.

Z. Pintye Zsolt