Akadémián tanulhatnak az idősek

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a közelmúltban jelentette be a Nyugdíjas Ki mit tud?-on, hogy elindítják a Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiáját, amit az önkormányzat a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karával közösen szervez. Korábban Budapesten már volt ilyen rendezvény, de ez most már a nyíregyháziak számára is elérhető, vidéken ráadásul itt először – erről már a Szépkorúak Akadémiája első előadásán beszélt dr. Kovács Ferenc.

További képekért kattintson a fotóra!

Reményét fejezte ki, hogy a résztvevők az előadások során művészi szintre viszik majd az öregedést, mindemellett pedig hangsúlyozta, hogy mivel az időskornak – a szépségei mellett – van egy felkészülési időszaka is, az önkormányzat minden segítséget megad ahhoz, hogy ez a lehető legkönnyebben történjen meg.

„LEHET HELYESEN ÖREGEDNI”

Prof. dr. Semsei Imre dékán az előadás során elmondta, a társadalomban egyre több idős ember él, akik úgy, mint a fiatalok, szeretnének tanulni, szeretnének a társadalom megbecsült és aktív tagjai maradni. A Szépkorúak Akadémiája az előadássorozataival ebben kíván segítséget nyújtani. Kifejtette, az ember lehet hosszú életű, ehhez azonban tudni kell helyesen öregedni. Az öregedést pedig szerinte lehet lassítani, ez rajtunk áll. Ennek feltétele, hogy becsüljük meg testünket és annak csodáját, és – többek között – ne ártsunk magunknak dohányzással sem.

A Kelet-Magyarországi Szépkorúak Akadémiájának következő előadását április 29-én délután 3 órakor, a megszokott helyszínen, a Váci Mihály Kulturális Központban tartják, ahol dr. Jászberényi József, a Zsigmond Király Főiskola intézetvezetője, főiskolai tanára az időskori diszkriminációról fog beszélni. A rendezvénysorozat következő programjairól a nyiregyhaza.hu weboldalon olvashatnak.

Bruszel Dóra

(Fotó: Kohut Árpád)