Akadálypályás fürdő és erdő
Akadálypályás fürdő és erdő

A nyíregyházi székhelyű Extreme Trail Hungary Sportegyesület harmadik alkalommal rendezi meg akadályversenyét az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben szeptember 11-én, szombaton.

– Sportegyesületünk a Magyar Szabadidősport Szövetségnek, mint legfőbb támogatójának köszönhetően évről évre egyre színvonalasabb és biztonságosabb akadályokat tud építeni a versenyzőinek Nyíregyházán is, vadonat­új feltétekkel és kreatív ötletekkel várjuk a sportolni vágyókat. Mindezért pedig köszönet illeti Nyíregyháza Megyei Jogú Város, a Sóstó- Gyógyfürdők Zrt., valamint a NYÍRERDÕ Zrt. vezetését is, akik idén is engedélyezték, hogy akadályokkal tűzdeljük tele Sóstót – mondták el megkeresésünkre az Extreme Trail Hungary Sportegyesület vezetői (Vitkai Elemér, Sztakó Attila, Benkő Róbert).

Világszintű pálya, buliból is

Szeptember 11-én, szombaton, korán reggel a Magyar OCR (terepakadályfutó) Sport Szövetség által kiírt bajnoki kiírásba nevezők rajtolnak el. Előbb 8:00 órakor a magyar akadálysport elit mezőnye, majd 15 perccel később a korosztályos bajnoki futam résztvevői állnak a startvonalhoz. A versenynap ezután a nyílt futamokkal folytatódik. Előbb szakaszos rajtoltatással a hosszú, 14 km-es táv, majd a rövid, 7 km-es etap, egyénileg, vagy akár csapatban is. Egy különleges betétfutamnak is otthont adnak, ez az OCR100 elnevezésű verseny lesz. Egy 100 méteres pályán 10 minősített OCR akadályt állítanak fel. Az igazán nagy kihívást ez fogja jelenteni az ide regisztráló versenyzőknek. Gyakorlatilag ilyen pályát ugyanis egy világ- vagy Európa-bajnokságon, vagy később majd az olimpián lehet elképzelni. S mivel szeretnének segítséget nyújtani a mentálisan sérült és egyéb segítségre szoruló gyermekek számára is, éppen ezért idén is elindítják a speciál futamot, amire több mint 40-en regisztráltak. Azok számára, akik csak „buliból” mennének végig, szabályok, időmérés és büntetések nélkül teljesíthető a pálya. A futam bevételét pedig a Jósa András Oktatókórház Gyermek­rehabilitációs  Osztályon kezelt gyermekek életminőségének javítását szolgáló robottechnológiájú  eszköz beszerzésére ajánlják fel. Mindemellett lesz ugrálóvár, népi hagyományőrző játékok, Majoros János magyar válogatott triál versenyző kerékpáros műsorral, a Nyír1Flow pedig street workout bemutatóval kápráztatja majd el a közönséget.