Ajándékozás az iskolákban: társasjáték, falinaptár, könyvek és szaloncukor

 

Énekkel várta a Mikulást a Móra Ferenc Általános Iskola 3. d. osztálya. A gyerekek éppen rajzórára készültek, de az öltözékük és a hangulatuk már az ünnepvárást idézte. A dalra megérkezett a nagyszakállú, a puttonyában az osztálynak szánt ajándékaival, társasjátékkal, falinaptárral, könyvekkel és szaloncukorral.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő valamennyi intézmény tanulója kap meglepetést.

A 44 székhelyintézmény 95 feladat-ellátási helyén összesen 19.559 tanulót lep meg a Mikulás.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Nyíregyházán 6681 általános iskolás, köztük 798 első osztályos kisdiák, 3241 gimnáziumban és szakgimnáziumban tanuló fiatal, 644 sajátos nevelési igényű, speciális intézményben tanuló gyermek, 600 kollégista, valamint 1000, alapfokú művészetoktatásban tanuló diák kap ajándékot.

Meglepetés Mikulás napján vagy Karácsony előtt

Gaszperné Román Margit tankerületi igazgató elmondta, a meglepetésekre saját költségvetésükből 7 és fél millió forintot fordítottak, hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek. Hogy kinek mi kerül a puttonyba, azt az adott intézmény vezetője, illetve nevelőtestülete döntötte el, és azt is, hogy Mikuláskor, vagy Karácsony előtt.

Volt, aki minőségi édességekkel, mások írószerekkel, társasjátékokkal, gyümölcsökkel, sportszerekkel, könyvekkel lepte meg tanulóit.


Szoboszlai Tibor