Ajándékot vitt a Szpari Mikulás - a Ridens iskola diákjait lepték meg a focisták

 A korábbi évekhez hasonlóan idén is volt Szpari Mikulás. Egy éve a Családok Átmeneti Otthonában jártak a Nyíregyháza Spartacus játékosai, idén pedig a Nyíregyházi Egyetem Hallgatói Önkormányzati Testületével közösen a Nyíregyházi Ridens Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanulói kaphattak ajándékot.

- Nagyon vártuk már, hogy átadhassuk az ajándékokat, mert adni mindig jobb mint kapni. Édességeket, könyveket, játékokat hoztunk, szerencsére sok adomány gyűlt össze. Amikor én voltam gyerek, akkor nagyon vártam a Mikulást, és mi is találkozhattunk focistákkal, aminek nagyon örültem. Remélem mi is hasonló boldogságot okoztunk - mondta Fodor Ferenc csapatkapitány.

A HÖT december 3-án egy jótékonysági focitornát szervezett, a Spartacus pedig szintén könyveket, játékokat gyűjtött, melyeket átadtak az iskola vezetésének.

- Nagyon örültünk a felajánlásnak. Iskolánkba látás, mozgás, hallássérült, autista és tanulásban akadályozott fiatalok járnak. Szociális hátterüket tekintve sokak csak ilyenkor kapnak ajándékot. A sportot nagyon szeretik, különös tekintettel a focira és a kosárlabdára, így külön meglepetés volt számukra, hogy a játékosoktól vehették át az édességeket - mondta Demeterné Fekete Marianna intézményvezető.

A gyerekek örömmel fogadták az ajándékokat. A klub minden esztendőben csomagokat visz egy-egy kiválasztott szervezetnek, családnak.

Dankó László

Fotó: Trifonov Éva