Ajándék tanszercsomag nyíregyházi diákoknak

A Jókai Mór Református Általános Iskola 4. B. osztályának tanulói közül sokan várták már az új tanévet a nyári vakáció után, jó volt újra találkozni az osztálytársakkal. A gyerekek vendégeket is vártak, hiszen dr. Kovács Ferenc polgármester, dr. Adorján Gusztáv és Tormássi Géza önkormányzati képviselők személyesen vitték el az önkormányzat ajándék tanszercsomagját.

 

ÉTKEZÉSI KEDVEZMÉNY 4755 GYEREKNEK

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, az elmúlt évben adtak először tanszercsomagot valamennyi állandó nyíregyházi lakhellyel rendelkező alsó tagozatos gyereknek a város minden általános iskolájában. Ez a támogatás idén 4790 kisdiákot érint, a csomag 1500 forint értékű. A város ezzel szeretné segíteni a családok iskolakezdését szociális rászorultságtól függetlenül. Az önkormányzat természetesen más támogatásokat is nyújt, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők már megkapták az 5800 forint értékű Erzsébet utalványt. Továbbra is működik a 30 és 80 százalékos utazási kedvezmény, és az étkezési kedvezmény. Utóbbi Nyíregyházán már 4755 gyermeket illet meg, ez az összes tanuló 47 százalékát jelenti.

 

JÓKEDVŰ TANÉVKEZDÉS

 

A kisdiákok kibontották a csomagokat, amelyben rajztáblát, vonalzót, füzeteket, rajzlapokat, ragasztót és több más hasznos iskolai eszközt találtak. Az egyházi fenntartású iskola jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal.
Sipos Kund Kötönyné, a Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója kiemelte, közoktatási feladatot látnak el az egyházi fenntartású iskolák is, ezért az önkormányzat odafigyel arra, hogy a támogatások eljussanak hozzájuk is.
Az iskola kisdiákjai egy rövid műsorral köszönték meg a nyíregyházi önkormányzat segítségét az iskolakezdéshez.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Kohut Árpád)