Ajándék tanszercsomag

Szeptember elsején az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Szőlőskerti tagintézményének elsősei is beültek az iskolapadba. A tanévnyitó után a gyerekek vendéget is vártak, hiszen Jászai Menyhért alpolgármester személyesen vitte el az önkormányzat ajándék tanszercsomagját, és ki is osztotta az első tanórára kíváncsian készülő nebulóknak. Mint elmondta, az önkormányzatnak kiemelten fontos a családok segítése és a gyermekek támogatása.

További képekért kattintson a fotóra!

A város valamennyi általános iskolájába, közel 5 ezer alsó tagozatos diáknak 1500 forint értékű tanszercsomagot juttattak el. Ezzel egészítik ki az állam által biztosított ingyenes tankönyveket, illetve a kedvezményben részesülők még augusztusban megkapták az 5800 forintos Erzsébet utalványt. Ezzel a támogatói körrel hatékonyan tudják segíteni a családokat az anyagilag is megterhelő iskolakezdési időszakban.

 

ZÖKKENŐMENTES TANÉVKEZDÉS

 

A kisdiákok kibontották a csomagokat, amelyben rajztáblát, vonalzót, füzeteket, rajzlapokat, ragasztót, ollót és több más hasznos iskolai eszközt találtak. Az iskolában a tanév zökkenőmentesen indult, rendben megkapták a tankönyveket.

Váczi Józsefné, a tagintézmény-vezetője elmondta, a nyári időszakban a felújítások, tisztasági festések és a karbantartási munkák időben elkészültek. A pedagógusok kipihenték magukat, a gyerekek pedig kicsit álmosan, kicsit vidáman, vegyes érzelmekkel ültek be a padokba.

A gyerekek miután megismerkedtek az ajándék tanszercsomag tartalmával, megkezdődhetett az első óra az iskolában.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)