Ajándék az egyházmegyei karitásztól: szép legyen a húsvét!
Ajándék az egyházmegyei karitásztól: szép legyen a húsvét!

Közel hatvan élelmiszercsomagot osztottak szét a görögkatolikus Egyházmegyei Karitász munkatársai a Huszártelepen. Az ajándék célja, hogy minden rászoruló családnál terített legyen a húsvéri asztal, legyen miből főzni. A szervezők szerint nagy szükség van az élelmiszerekre, mert a gyerekek nem járnak iskolába és sok felnőtt elveszítette a munkahelyét.

Alapvető élelmiszereket kapott a 67 éves Zsigó Bertalanné a Nyíregyházi Egyházmegye Görögkatolikus Egyházmegyei Karitászától. Azt mondja jól jött az ajándékcsomag, mert a férjével él egy háztartásban, mindketten betegek és mivel a koronavírus miatt a veszélyeztetett korosztályba is tartoznak, nem mernek elmenni vásárolni sem.

Nem nagyon tudok menni a boltba, bevásárolunk, de nem nagyon. Ő is beteg, én is. Betegek vagyunk, májbeteg vagyok. Nem tudok menni a boltba, nem merek elmenni, mert félek. Sokan mondják, hogy 65 éven felülieket elvisz a vírus, és nem merünk. A férjem meg rákos és az sem mer elmenni

– mondta el Zsigó Bertalanné.

Jól jött a segítség a nagyhéten, hiszen a gyerekek nem járnak iskolába, otthon tartózkodnak és emiatt sokkal több étel fogy a Huszártelepen élő családoknál.

Használható olajat, cukrot, tésztát kaptunk, úgyhogy főzni fogunk belőle. Jól is jött ugye a segítség ilyenkor, hála istennek a párom munkahelye nem szűnt meg, mint sokaknak, azért jól jön minden segítség és nagyon örültünk ennek a kis csomagnak, amit Robi atya intézett

– tette hozzá Kmetti Mónika.

„Élelmiszerre van szükség!"

Főként élelmiszerre van szüksége a családoknak a járvány miatt kialakult helyzetben, ezt mondja az egyik szervező lelkész.

Nagyon sok családban nincs munkahely, nincs családfő, aki esetleg ellássa ezeket a gyermekeket és nagyon fontos számukra az, hogy kapjanak élelmiszert, akár száraz élelmiszert, tartós élelmiszert, akár ebédet,, reggelit, tehát valamilyen élelmiszerrel ellátni őket és nagyon sok helyről kapunk valamilyen szinten támogatást, meg a görögkatolikus egyház, akár a karitász révén, vagy az iskola révén, megpróbálunk nekik étkeztetést biztosítani

– szögezte le Kovács Róbert a Nyíregyházi Egyházmegye, szervező lelkésze.

„Ötvenkilenc csomagot állítottunk össze!"

Közel hatvan, a Huszártelepen élő családnak készített az egyházmegyei karitász csomagot a Nagyhétre. A görögkatolikusok azt szeretnék, ha a keresztények legnagyobb ünnepén, húsvétkor mindenhol terített lenne az asztal.

Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagyunk, mert egy járvány tombol Magyarországon és az embereknek nemcsak a járvánnyal kell megküzdeniük, hanem a munkanélküliséggel, azzal a helyzettel, ami most kialakult és szeretnénk ezeket a családokat segíteni, támogatni, hogy most húsvét előtt, a nagy ünnepünk előtt egy élelmiszercsomaggal, a szép ünnep megélésében

– fogalmazott Orosz Zoltán, az Egyházmegyei Karitász, igazgatója.

A szétosztott élelmiszercsomagok értéke több háromezer forint. A gyermekes családok ráadásul kifestőket és oktatási segédanyagokat is kaptak az ajándék mellé.

Kapcsolódó galéria

Élelmiszerosztás a Huszártelepen