Ajándék a rászoruló családoknak

A csomag gyümölcsöt tartalmaz, főleg kivit, élelmezési cikkeket, tojást... Skolnyikné Pócsi Ilona, a Boldog Jövő Egyesület képviselője taglalja, mit is rejtenek az ajándékcsomagok, amelyeket a közel 30 piaci árus kezdeményezésére vehettek át a rászorulók.

 

Jószándékú árusok

 

– Picibe, indult a dolog, és amikor a többi árus tudomást szerzett a kezdeményezésről, mindenki azonnal csatlakozott, lehetőségeikhez mérten mindenféle ajándékokkal. Valaki pénzzel, valaki a termékeivel – mondta Gajdos-Kiss Krisztina, az egyik jó szándékú árus.

Az idén első ízben szervezett jótékony eseményre 50 család kapott meghívást. Sokan egyedül nevelik gyermeküket, nagy részük ráadásul nagycsaládos, akiknél csak ritkán kerül déligyümölcs az asztalra. 

További képekért kattintson a fotóra!

– Az az igazság, hogy déligyümölcsöt mi ritkán eszünk. Négy gyermeket nevelek egyedül, mellette napi nyolc órában dolgozom. Éppen ezért nagyon jó szívvel fogadtuk ezeket a csomagokat és hálásak vagyunk hogy ilyen jótevő emberek vannak még a földön – mondja Kokas István Attiláné.

A csomagokat a Boldog Jövő Egyesület és a Három Királyfi Nagycsaládos Egyesület közreműködésével osztották szét a családok között.

 

Lapcsánka és tea

 

De nem csak a déligyümölcs melengette a megajándékozottak lelkét. A NYÍRVV Nonprofit Kft. jóvoltából frissen sütött lapcsánka és forró tea is dukált az ajándékok mellé.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)