Ajándék a nyíregyházi bölcsődéknek

Dallal és verssel köszönték meg a Katica Bölcsőde gyermekei azokat az udvari játékokat, amelyek minden nap gondoskodnak a biztonságos fejlődésükről. A 9 nyíregyházi bölcsőde 54 csoportjába 123 kombinálható udvari játék érkezett. A beruházás 8 millió forintba került, amit a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ önkormányzati segítséggel, saját költségvetéséből finanszírozott.

 

Régi álom – Új játékok

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Nyíregyházi Gyermekjóléti Központ igazgatója az átadóünnepségen azt mondta, régi álmuk vált valóra azzal, hogy felújították eszköztárukat. Ezek segítségével olyan tevékenységi formákat biztosítanak a gyerekeknek, ami hároméves kor alatt nagyon fontos.

További képekért kattintson a fotóra!

Az igazgatónő hozzátette, intézményeikbe már 20 hetes gyerekeket is felvesznek, akik 3 éves korukig járhatnak bölcsődébe. Ebben az időszakban a legalakíthatóbbak és a legmozgékonyabbak a gyerekek. A most beszerzett eszközök a nagy mozgásos tevékenységet, a finom motorikát és az esztétikai érzéküket is fejleszti.

 

Többfunkciós fejlesztő eszközök

 

A mobil eszközöket nem csupán nyáron, az udvaron használhatják a gyerekek, hanem akár a csoportszobában az őszi-téli időszakban is játszhatnak velük. A biztonságos játékok erősek és ellenállnak az időjárásnak, valamint az intenzív igénybevételnek.

 

A fejlesztés folyamatos

 

Az elmúlt évben több nyíregyházi óvoda újult meg, és 15 millió forint értékben játékot is kaptak. Már akkor elkezdődött a város fenntartásában működő bölcsődék felújítása, ami ebben az évben eszközfejlesztéssel folytatódott.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, a beszerzett eszközök nem csupán a gyerekeknek jók, hanem a bölcsődékben dolgozók munkáját is segíti, hiszen ők így eredményesebben tudják a nevelőmunkájukat végezni. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a tavaly elkezdődött bölcsődei fejlesztések a következő két esztendőben folytatódnak.

A játékokat úgy válogatták össze a bölcsődék dolgozói, hogy azok a gyerekeket komplexen fejlesztik. Kihat egyéni viselkedésükre és társas kapcsolataikra is. A kicsik azonban nem a pedagógia, hanem saját szemszögükből értékelik az új eszközöket. Számukra a legfontosabb a játék, a felhőtlen kikapcsolódás élménye.

Nyíregyháza bölcsődéi nem csupán az új mobil játékokkal fejlődnek, hiszen a nyár folyamán, a kéthetes zárva tartás alatt kisebb felújítási és fertőtlenítési munkákat végeznek azért, hogy a szünidőről visszatérő bölcsiseket egy megtisztult, megújult gondozási környezet fogadja.

ME.

(Fotó: Kohut Árpád)