Ajándék a beteg gyerekeknek

Jól megpakolt autókkal érkeztek az ajándékok a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályához. A szépen becsomagolt dobozok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a NAV megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai által gyűjtött ruhákat, játékokat, édességeket rejtettek.

 

MINDEN ÉVBEN SEGÍTENEK

 

A közös gyűjtőakciónak már hagyománya van, a rendőrség és a NAV munkatársai az elmúlt évi adományozás után úgy döntöttek, idén is megajándékozzák a gyerekeket.

További képekért kattintson a fotóra!

– A rendőröknek hivatásuknál fogva feladatuk, hogy segítsenek az elesetteknek, rászorulóknak, de nagyon sok kollégámmal úgy gondoltuk, hogy a munkán túl is, ami törvény adta kötelezettségünk, megpróbálunk segíteni – mondta Fülöp Gergely, az MRFK sajtószóvivője. – Ilyenkor, karácsonykor nagyon nehéz azoknak, akik nem a családjuk körében töltik az ünnepeket, elsősorban a gyerekeknek, az ajándékokkal megpróbáljuk könnyebbé, boldogabbá tenni a karácsonyukat.

 

AJÁNDÉKOKAT KAPTAK A BETEG GYERMEKEK

 

Ebben az évben elsőként a Jósa András Oktatókórházban ápolt gyermekek kaptak ajándékokat. Az adományokból a gyermekosztályon és a gyermek rehabilitációs osztályon kezelt betegeknek is jutott. Több mint 100-an fekszenek a kórtermekben.

– Úgy gondolom, ezek az ajándékok sokat jelentenek a gyerekeknek – mondta dr. Csüllög Zsuzsanna, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának részlegvezető főorvosa. – Több kis betegünk benn tölti az ünnepeket az osztályon, nekik sokat segít az, hogy van mivel játszani. Az év minden szakában nagyon örülünk az ajándékozásnak, de ilyenkor karácsonykor még fontosabb, hiszen kellemesebbé teheti a kórházban töltött napokat.

A Megyei Rendőr-főkapitányság és a NAV munkatársai a kórházban fekvő gyermekek mellett a Családok Átmeneti Otthonában és az Anya-Gyermek Segítőotthonban élő kicsiket is megajándékozzák.

F.A.

(Fotó: Szarka Lajos)