Ahol nem létezik home office! Friss fotók az Állatbarát Alapítvány menhelyéről!
Itt nem létezik home-office

A koronavírus-járvány előtt az alkalmazottak alig néhány százaléka dolgozott távmunkában, mára azonban sok cég számára ez jelenti a megoldást a dolgozók egészségének megóvása és a működés folytatásának érdekében. Vannak azonban területek, ahol lehetetlen a home office. Az Állatbarát Alapítvány munkatársai sem tehetik meg, hogy otthon maradnak, hiszen nem hagyhatják magukra a védenceiket egyetlen napra sem... (LENT GALÉRIA NYÍLIK)

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel számos óvintézkedés lépett életbe, az Állatbarát Alapítványnál is szigorításokat vezettek be – tudtuk meg Novák-Hajtó Éva menhelyvezetőtől. Tilos belépni a telep területére, de ha valaki szeretne egy állatot örökbe fogadni, az az alapítvány Facebook-oldalán vagy honlapján tudja kiválasztani újdonsült kedvencét. Mindezen felül pedig bár a telep zárva van, de természetesen most is van lehetőség sétáltatásra. Ez kizárólag úgy történhet, ahogy előírják: fertőtlenített kézzel, tiszta pórázzal (ami utána azonnal megy mosásba).

KEVESEBB KUTYA KERÜL BE

Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy az örökbefogadások száma növekvő tendenciát mutat, vagy legalábbis beállt egy bizonyos szintre és így hetente 68 kutya szerető gazdira tud találni. Persze, érkeznek hozzánk érdekes megkeresések is: volt, aki csak a járvány idejére szeretett volna hazavinni magának egy kutyust. Természetesen ezt nem engedtük. Tény, hogy most kevesebb állat kerül be hozzánk, mert csökkent az autós forgalom, kevesebb lett a baleset, és ezzel együtt a sérült kutyák száma is.  

VAN ELÉG ÉLELEM

Sokan kérdezik tőlünk, hogy szükségünk van-e most valamire, nagyon köszönünk a jó szándékú embereknek mindenféle adományt. Különféle szervezetekkel összedolgozunk, most például speciális tápokat, valamint kölyöktápokat is kaptunk, így biztosítva vagyunk. Vásárokat, jótékonysági futást azonban nem tudunk szervezni, így sok adománytól elesünk, de bízunk benne, hogy ezt más módon pótolni tudjuk majd. Jelenleg nagyon számítunk az adó 1% felajánlásokra, hiszen lehet, hogy a befolyt összeget a következő két évre kell majd beosztanunk, ugyanis vélhetően lesznek, akik elveszítik munkájukat és jövőre nem tudnak majd felajánlani, ezért most mindenki összefogására számítunk.

Kapcsolódó galéria

Látogatás az Állatbarát Alapítvány Állatotthonában