Ahol a klasszikus és a show-tánc összeér

– Tavaly márciusban hosszú, családi körben töltött évek után éreztem azt, hogy nagyon hiányzik a tánc. Ekkor néhány barátommal arra az elhatározásra jutottam, hogy keresek valamilyen mozgásformát, és újra a lelkemhez közel álló társastánc mellett kötöttem ki. Eleinte csak a négy fal között próbáltunk, örömtáncként tekintettünk ezekre az alkalmakra, majd jött a megkeresés a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar vezetőjétől és karmesterétől, hogy lépjünk fel mellettük az Újévi Koncerten – mesélt a kezdetekről a tánccsoport vezetője, a Nyíregyházára a Dunántúlról évek múltán visszatért Marján Klára, aki korábban kiváló versenytáncosként a tíztánc magyar bajnokság élvonalában volt a FANAT-X TSE tagjaként.

 

KIFEJEZŐ NÉVVÁLASZTÁS

 

Az újévi fellépés sikereit látva Kalapos Tamás, az annak idején a FANTOM TSE-t erősítő versenytáncos, aztán a színpad és a hip-hop felé forduló, a „Mozdulj Nyíregyházán” zumbát oktató koreográfus is csatlakozott az ekkor még névtelen csoporthoz. A csapatnév kiválasztása nagy nehézségek árán sikerült, komolyságra akartak törekedni.

[REKLAM]

– Két verzió között vacilláltunk, de mindenképp azt szerettük volna kifejezni, hogy mi vagyunk Nyíregyháza elsődleges tánccsoportja, amivel az éveken át magunk után hagyott űrt tölthetjük be. Nem akartunk semmitmondó nevekkel dobálózni, mi már nem a tizen-, huszonéves korosztályt képviseljük. Így lettünk mi a Nyíregyháza Tánc Klub! Mindig kötődtünk a gyökereinkhez, így telitalálat volt ez a név. Ha már felvállalta az érzelmileg mindenképpen érettebb csapatunk, hogy együtt újrakezdi a táncot, tudatosítsuk is ezt a környezetünkben.

 

VAN RÁ IGÉNY

 

– Az Újévi Koncert után a város vezetőitől számos gratuláció és megkeresés jött, így száz százalékos volt, hogy mi a városhoz tartozunk – mesélték boldogan a Szieszta vendégei. A műsorban azt is elárulták, hogy Kalapos Tamás jelenlétével egy igazán különleges stílusötvöződést valósítanak meg, hiszen a klasszikus cha-cha-cha is show-elemekkel lesz fűszerezve, és az oktatás is a terveik között szerepel. – Úgy tűnik, újra igény van az igényes, klasszikus táncokra is, hiszen tömegével jönnek a fellépések, a felkérések, így elkerülhetetlen lesz a tánctanítás – mondta Kalapos Tamás. – Hirdetnünk sem kell magunkat, rengeteg megkeresésünk van ezzel kapcsolatban, korosztálytól függetlenül, gyerekek és felnőttek egyaránt érdeklődnek – tette hozzá Marján Klára.

 

MEGLEPETÉSSEL KÉSZÜLNEK

 

A rengeteg fellépés között legközelebb szombaton, a Váci Mihály Kulturális Központban tartandó Szabolcs Kupán találkozhatunk a táncos lábú unokatestvérekkel és barátaikkal. – Lukovics György mesterfodrász barátom kérésére a formációnk megmutatja magát február 14-én, a Szabolcs Kupán. Nem akarom lelőni a poént, de egy olyan lindy hopos charlestonnal készülünk, amilyet a megyében még senki nem mutatott be – mondta izgatottan a beszélgetés végén Kalapos Tamás.

Farkas Fanni