Aerobik Magyar Kupa
Nyíregyházán rendezik az Aerobik Magyar Kupa sorozat következő fordulóját. Az ország különböző pontjairól közel ezer versenyző érkezik. A házigazda Flexi-Team sportolói abban bíznak, több nyíregyházi csapat is dobogóra állhat a hétvégén.

Több érmet is magukkal hoztak a Flexi-Team versenyzői a keddi sajtótájékoztatóra. Ez csak töredéke annak, amit az elmúlt években szereztek. Tíz éve alakult az egyesület, az elmúlt esztendőkben pedig több első helyet is szereztek a Magyar Kupában, és nemzetközi versenyeken. Takács Dorka egy évtizede kezdte az aerobikot.

Hároméves koromban kezdtem el az aerobikot, de az elején még nem indultam versenyeken. Az elmúlt években viszont már igen, és mindig dobogós helyeken végeztünk – mondta Takács Dorka versenyző.

A hétvégén először versenyezhetnek hazai környezetben. Szombaton és vasárnap a Continental Aréna lesz a Magyar Kupa következő fordulójának helyszíne.

800–900 versenyzőt és kísérőiket várjuk a hétvégére. Hazai környezetben szeretnénk jól szerepelni, és a fináléba kerülni – mondta Magyar D. Judit edző.

További képekért kattintson a fotóra!

A versenyen a legjobbak a döntőbe juthatnak. A nyíregyházi egyesülettől 15 egység indul.

Ott lesznek a nézőtéren a szülők mellett ismerősök, barátok, így nagy a bizonyítási vágy a gyerekekben. Remélem, jól sikerül a verseny – mondta Takácsné Gaál Krisztina edző.

A verseny szombaton és vasárnap is 10 órától kezdődik. Várhatóan mindkét nap telt ház lesz az arénában, a jegybevételből pedig az egyesület szeretne újabb eszközöket vásárolni, melyeket használhatnának edzéseken.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)