Aerobik a Városi Stadionban? Igen! Bemutatót tart a Spartacus Torna Club

Különleges nap lesz a vasárnapi a Spartacus életében. Először szerepel együtt a Szpari labdarúgó és aerobik csapata. A lányok kísérik majd be a játékosokat a Kaposvár elleni bajnoki előtt, a szünetben pedig egy kis bemutatót is tartanak. 

2018 szeptemberében alakult meg Nyíregyházán a Spartacus FC legújabb szakága, a Spartacus Torna Club (STC), amely  a tornász, ezen belül kiemelten a sportaerobic utánpótlás kezelésével és nevelésével foglalkozik. Eddig a Szparinak csak labdarúgó együttese volt, most mondhatjuk, hogy kapott a focicsapat egy "kishúgot".

A Révész Cégcsoport társadalmi felelősségvállalásának köszönhetően és szülői kezdeményezésre jött létre a club. Az elmúlt hónapokban létrejött egy 1000 m²-es speciálisan erre a célra kialakított tornacsarnok, ahol minőségi munkát tudnak végezni. Az STC elsősorban a versenyaerobic sport népszerűsítésére törekedve képzi a gyermekeket az óvodáskortól egészen a felnőtt korig. Jelenleg 98%-ban lányok alkotják a csapatot, de szívesen várják a fiúk jelentkezését is, akik szeretnének tornázni, aerobikozni.

2019-ben hivatalosan is csatlakozott a club a MATSZ-hoz s azóta számos hazai és nemzetközi versenyen is debütáltak a club tehetséges fiataljai. Diákolimpia elődöntőn, a Magyar Kupa 1. fordulóján, Prágában és Pozsonyban is számos érmet szereztek, a lányok már letették névjegyüket.

2019-ben eddig elért eredményeik:

ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIA ELŐDÖNTŐ MAKÓ: 3 arany, 2 ezüst
MAGYAR KUPA 1. FORDULÓ BUDAPEST: 1 arany, 1 ezüst, 3 bronz
CSEH AEROBIK OPEN PRÁGA: 1 arany, 2 ezüst
SZLOVÁK AEROBIK OPEN POZSONY: 1 bronz