Aerobik gyerekeknek
A Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat gyerek aerobik foglalkozásai már az előző években is nagy népszerűségnek örvendett. 2016-ban sem maradnak az apróságok mozgás nélkül, minden hétfőn 18.15 perckor kezdetét veszi az egyórás mini diszkó Nyíregyházán.

A nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola tornaterme előtt gyülekeztek a gyerekek és a szülők – a legtöbben már az előző években csatlakoztak a programhoz.
– Igazi felüdülés ez a kicsik számára, végre bulizhatnak egy jót! – mesélte nevetve egy anyuka. A Flexi-Team edzőnője, Magyar D. Judit tartja a foglalkozásokat, akire a szülők nyugodt szívvel bízták csemetéiket, volt, aki a hét eleji bevásárlást is letudta a program alatt.

 

VIDÁM TESTEDZÉS

 

Az óvodás és általános iskolás korosztály is képviseltette magát a hétfői aerobikon – és egy ifjú fiatalember is részt vett a játékos hangulatú edzésen. A gyerekek felszabadultan utánozták napjaink slágereire Magyar D. Judit mozdulatait – a Zumba Sela és Shake, shake volt az abszolút kedvenc, de a Gumimaci tánc is belopta magát az apróságok szívébe.

[REKLAM]

– Vidámság és oldott légkör jellemzi az órákat. Az edzés végére észrevétlenül elfáradnak és közben megvalósul a tartásjavítás és a koordinációs képességfejlesztés is. Az összeállított koreográfiák főképp egyszerű járásokból, futásokból, szökdelésekből, ugrásokból állnak, és az is fontos, hogy a gyerekeknek tetsző zenére mozogjunk – mesélte a rutinos edzőnő.

 

KELLEMESEN ELFÁRADTAK

 

A kis aerobikosok az alkalom végéhez érve behívták a tornaterem ajtaja előtt várakozó szülőket és előadták a Taylor Swift Shake, shake című slágerére tanult koreográfiát. Az anyukák és apukák elégedetten figyelték, hogy gyermekeik mozgása milyen dinamikus és ügyes, nagy tapssal jutalmazták a produkciót. A vidám hangulatú óra végére mindannyian elfáradtak, de a lépcsőn leindulva azért egy-két újonnan tanult szökkenés és csípőrázás még belefért...

Szöveg és fotók: Farkas Fanni