Adventi várakozás a Jósavárosban – 24 ablak kap karácsonyi díszeket decemberben

Feldíszített adventi ablakokkal várják a karácsonyt a Jósavárosban. A városrész egy országos kezdeményezéshez csatlakozott és egy játékra is hívja a lakosságot. A várakozás 24 napja alatt 24 különböző helyszínen díszítik fel ünnepi fényekkel az ablakokat decemberben.

Szerda este, december elsején megjelent az első szám az egyik jósavárosi ablakban. A 10 emeletes tetején világító, fényfüzérből kialakított egyest akár még a Korányi Frigyes utcán közlekedők is láthatták. Az adventi várakozás idején 23 további ablak fog így világítani majd egy kezdeményezésnek köszönhetően.

Csatlakozott a lakosság

Az első napra Labant Sándorné jelentkezett, aki már 46 éve él a városrészben és szívesen csatlakozik bármihez, ami a Jósavárosról szól, illetve az ünnepeket is nagyon várják.

A mi családunkban nagyon fontos az advent, a karácsony, nagyon készülünk rá, díszbe öltöztetjük a lakást, mi is és a lányomék is. Készülnek majd a sütemények, a meglepetések, az ajándékok az unokák részére, akik között van kicsi, nagy és még nagyobb is. Mindenki ugyanolyan lelkesedéssel és örömmel várja az ünnepeket és készül az adventre” – mesélte Labant Sándorné.

Országos kezdeményezés

Az ötlet már a korábbi években is felmerült, de idén időben sikerült elkezdeni a szervezést az Együtt a Családért Kulturális Egyesületnek. A Jósaváros 472.-ként csatlakozott az országos Világító Adventi Kalendárium kezdeményezéshez. 24 nap, 24 szám és 24 család – ők mind feldíszített adventi ablakokkal várják a karácsonyt.

Játék a keresőknek

Az ablakdíszítőkön kívül gondoltunk az ablakkeresőkre is, ugyanis egy kis játékot indítottunk a részükre. Mindenki, aki legalább öt fotót készít az adventi várakozás időszakában ezekről az ablakokról és feltölti az egyesületünk közösségi oldalára, ők egy nyereményjátékon vehetnek részt, amit a két ünnep között fogunk kisorsolni” – nyilatkozta Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

A Jósaváros különböző lakásaiban kereshetik majd a világító ablakokat, annyi segítséget azért elárultak, hogy jövő héten például az Eötvös József Általános Iskola egyik ablaka is díszbe öltözik.

Jön a Mikulás

Múlt hét vasárnap elindult az adventi időszak, az egész Kossuth tér és környezete szebbnél szebb karácsonyi díszvilágítást kapott. Az első gyertyát múlt héten meggyújtották, december első hetén pedig már mindenhol a Mikulást várják, nincs ez máshogy a Jósavárosban sem.

Nagyon nagy örömünkre december harmadikán indul a Mikulás-járat innen, a térről, majd a körforgalomból, ami kidíszítve várja majd a kedves családokat. Rajta ül majd a Mikulás bácsi is, és a családok így tudnak majd menni egy kört a Jósaváros területén. Erre is számos regisztráció érkezett, valamint este fél héttől külön családokhoz látogatunk el, ahol megkapják a gyerekek a mikuláscsomagot” – tette hozzá a városrész önkormányzati képviselője.

Az adventi programok ezután is folytatódnak, december 17-én karácsonyi ünnepi műsorral készülnek a jósavárosi közösségek – emelte ki Nagy Szabina. Lesz majd az Ungvár sétányon felállított színpad mellett forró tea és sütemény is, ez szintén a városrész lakosságának és az itt működő egyesületnek köszönhető.

Kapcsolódó galéria

Adventi fény kivilágítása a Jósavárosban