Adventi lázban Wolf Kati

– Legutóbb a Sztárban Sztár színpadán láthatott a közönség. Milyen érzés volt olyan szélsőséges karaktereket megformálni, mint Lady Gaga vagy Sia – amit például Havas Henrik a magyar televíziózás csúcspontjaként jellemzett?

– Én azért ugrottam bele ebbe a műsorba és azért örültem nagyon a lehetőségnek, mert pont ezeket a szélsőségeket próbálhatja ki az ember, mindig más bőrébe bújni nagyon izgalmas feladat. A Sia produkciótól nagyon féltem, az volt azt hiszem a legnehezebb feladat és nem csak hangilag. Maga a személyisége is nagyon zárt és más jellegű előadó, mint én. És végül is valóban elmondható, hogy mindennek ellenére ez lett az egyik legjobb szereplésem az adásban, úgyhogy amennyire nehéz feladat volt, annyira működött mégis a dolog. Volt azért olyan is, ami szintén nagyon szélsőséges volt és nem igazán csíptem. Mondjuk a fiúk! (nevet) Férfi előadó bőrébe bújni nem volt olyan jó móka, Varga Viktor klassz volt, de a többieknél annyira nem kedveltem a dolgot.

További képekért kattintson a fotóra!

 

MINÉL TÖBBEN VAGYUNK, ANNÁL JOBB

 

– Most, hogy vége a műsornak, több időd marad a karácsonyi előkészületekre? Hogyan telik Nálatok ez az ünnepi időszak?

– Nagyon szeretem a karácsonyt, nekem mindig is kiemelkedően fontos volt. Szerintem az összes ünnep arra való, hogy összehozza a családot és a szeretteket – de tényleg! Én már gyermekkoromban is tudtam, hogy ugyanezt fogom erősíteni a családomban. Mindig sokan összegyűltünk, együtt volt a nagycsalád. Most is úgy gondolom, hogy minél többen vagyunk, annál jobb. Az előkészületek pedig abszolút hagyományosan zajlódnak. Én úgy gondolom, hogy ez az adventi időszak nem véletlenül van jelen az életünkben. Nagyon jó arra, hogy egy kicsit ráhangolódjuk, hogy ne essünk be csak úgy a karácsonyra, hogy te jó ég, már huszonnegyedike reggel van. És most itt nem arra gondolok, hogy a sütéssel, főzéssel hogy áll az ember. Erre lelkileg is fel kell készülni.

 

A NAGYIFÉLE BEJGLI AZ IGAZI


– Ha már sütés-főzés... Vannak tradicionális ételek, amik mindig szerepelnek az ünnepi menüben?

– Hogyne lennének! A nagyobbik lányom ízlésének elég nehéz megfelelni, úgyhogy rántott csirkemell mindig van a menüben. Vannak ilyen hagyományos kaják, mint például a hal – de mi ezt inkább kihagyjuk. (nevet) Ami abszolút tradicionális, az a bejgli, ezt viszont nem én, hanem az anyukám és a nagymamám készíti el. Én nagy sütis vagyok, szeretek is sütni, de labdába sem rúghatok a nagymamaféle bejgli mellett.

 

A JÉZUSKA HOZZA AZ AJÁNDÉKOT

 

– Mennyire fontos számotokra az ajándékozás a családban, mivel kedveskedtek egymásnak?

– Én azt gondolom, nagyon fontos, hogy a gyerekeknek hozzon a Jézuska ajándékot. A felnőttek egymásnak ajándékoznak, de a legkisebbnek a Jézuska készíti a meglepetést a fa alá. Számomra azonban az ajándékozás közel sem olyan fontos, mint az, hogy együtt legyen a család. Szeretem, amikor inkább mindenki hoz valami kis süteményt, harapnivalót, így ez a feladat nem csak egy emberre hárul – este pedig gyönyörködhetünk abban, ahogy a gyerekek kibontják az ajándékaikat.

 

VÉGRE ELJÖTT AZ ADVENTI KONCERT

 

– Hamarosan sor kerül az Adventi Nagykoncertedre a Szent István Bazilikában. Izgalommal tölt el, hogy az ünnep meghittségét több ezer emberrel oszthatod majd meg a dalaidon keresztül?

– Nagyon várom, mert minden évben felhozódott már, hogy kellene egyszer egy adventi koncert. Noha voltam már meghívott vendég sok ilyen koncerten, de sajátom még nem volt. Ez tényleg egy olyan este lesz, ahol karácsonyi, adventi és erre az időszakra jellemző darabok mennek. Vonós zenekar, orgona, akusztikus gitár – úgyhogy nagyon különleges lesz a repertoár, eszméletlenül várom!

Farkas Fanni

(Fotó: Trifonov Éva)