Adventi lázban Oros

Nyíregyháza belvárosának ünnepi fényeit megelőzve, már pénteken díszkivilágításba borult Oros. Miután a XX. sz. Emlékparkban megszentelték az adventi koszorút és meggyújtották az első gyertyát, fotókiállítás nyitotta meg kapuit Régi idők karácsonya címmel a II. számú Idősek Klubjában.

Az első adventi hét csütörtökén 14 órától adakozásra és csereberére kínál lehetőséget a Herman Ottó Általános Iskola aulája, ruha- és játékbörze formájában. Péntek délután a második adventi gyertya meggyújtása után a már fent említett orosi általános iskola diákjai adnak meghitt műsort, majd az emlékparkba látogató gyermekek találkozhatnak a Mikulással és kaphatnak ajándékot az egész évi jó viselkedésért!

 

JÓTÉKONYSÁGI CANTEMUS KONCERT

 

December 10-én ismét a Herman Ottó Általános Iskolába invitálnak minket szeretettel, egy kis közös karácsonyváró sütögetésre. A hagyományos mézeskalács-díszítés mellett csigacsináló is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. 11-én pedig újra gyertyagyújtás az emlékparkban, mégpedig „ezüstpénteki”, majd a Nefelejcs Óvodában Lucázás műsorukkal kedveskednek a legkisebbek.

A szeretet ünnepéhez közeledvén pedig gondoljunk másokra is. December 16-án 19 órától a Szent Kereszt Római Katolikus Templomban ad jótékonysági hangversenyt a Cantemus Kórus, melynek bevételéből egy defibrillátor készüléket vásárolnak.

Az adventi időszak záróestjeként december 19-én, szombaton találkozzunk a szokásos XX. sz. Emlékparkban, ahol békés hangulatban meggyújtják a gyertyákat, majd ünnepi műsorral és vendéglátással várjuk együtt a közelgő karácsonyt!

Farkas Fanni