Adventi Kupa - az egyházi és a civil élet közszereplői csapnak össze a futball pályán

Az Adventi Kupa kispályás terem-labdarúgótornát több mint tíz évvel ezelőtt szervezték meg először, dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző úr kezdeményezésére. Az azóta szép hagyománnyá nemesedett tornára minden évben decemberben az adventi időszakban kerül sor. Célja, hogy az egyházi és a civil élet közszereplői, döntéshozói és alkalmazottai jobban megismerhessék egymást és közösen erősíthessék az együvé tartozás nemes eszméjét és az ünnepvárás magasztos gondolatát.

- Egy nagyon jó hangulatú torna szokott lenni, és nem számít a győztes! Ismerkedünk egymással, beszélgetünk, közösen szurkolunk, sportolunk. Örülök, hogy ismét megrendezzük - mondta Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. 

Az idei torna házigazdája a Római Katolikus Egyház, egészen pontosan a Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Főplébánia. Hat csapat vesz részt, a rendező mellett a Városháza, a Görögkatolikus, a Református, az Evangélikus egyház és a Kormányhivatal.

- Gálamérkőzéseket játszunk, tehát az eredmény másodlagos. Büszkék vagyunk arra, hogy most mi szervezhetjük a tornát, a csapatunk pedig formálódik, meglátjuk mire képes - mondta Bákonyi János római katolikus iskolalelkész.

A sajtótájékoztatón sorsolták ki a menetrendet, az együttesek pedig körmérkőzéseket vívnak. A játékosok között több püspök illetve kormánymegbízott is lesz. A tornát csütörtökön rendezik a Filo Sportcsarnokban.

Dankó László