Adventi hangulat Nyíregyháza belvárosában

Ma délután a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola Zeneművészeti és Táncművészeti Tagozatának tanulói „Advent hajnalán” című előadásukkal léptek közönség elé. Az iskola Képző- és Iparművészeti tagozatos növendékei a város polgárainak saját készítésű karácsonyi üdvözlőlapokkal kedveskedtek.
December 3-án, csütörtökön a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ OÁZIS csoportja mutatkozik be és a Vikár Sándor Zeneiskola növendékeinek előadását nézheti meg a közönség.
A belvárosban adventi forgatag várja a látogatókat, az ünnephez kötődő ételekkel, italokkal és ajándéktárgyakkal.

További képekért kattintson a fotóra!

Nyíregyháza vezetése az adventi időszakban a hagyományokhoz híven idén is szeretne kedveskedni a városlakóknak, ezért csütörtök délutánonként a tirpákok hagyományos ételével, frissen sült lapcsánkával vendégelik meg a forgatagban sétálókat. December 3-án, csütörtökön Jászai Menyhért alpolgármester kínálja a lapcsánkát.

Nyíregyháza önkormányzata a tavalyi évhez hasonlóan az idei karácsonyi forgatagban is jótékonysági kezdeményezéssel várja a belvárosba érkező városlakókat. Karácsonyi hangulatú és Nyíregyháza emblémával ellátott bögrét lehet vásárolni két méretben, amelyek ára minimálisan 250, illetve 500 forint. A bögréket december 20-áig a Most Élsz Egyesület tagjai árusítják, akik a bevételt jótékony célra fordítják.
A Kossuth téren felállított Mikulás-házban a nagyszakállú öregapó fogadóórát tart a gyerekeknek. December 3-án pedig a Nyitott Városháza programon belül beköltözik a polgármesteri hivatal épületébe, ahol három napon keresztül reggel 9 és este 7 óra között várja a kicsiket.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)