Advent hajnalán

Már javában tart az Adventi Forgatag a belvárosban, a héten pedig a programok is elkezdődtek. Kedd délután Advent hajnalán címmel adtak műsort a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola diákjai. Mindhárom tagozat megmutathatta tehetségét: a zene- és táncművészetisek a színpadon, a képző- és iparművészeti ágban jeleskedők pedig a programon részt vevőknek szánt karácsonyi képeslap készítésénél.


ELVARÁZSOLTÁK A KÖZÖNSÉGET

 

Az előadás kezdetekor csak szállingóztak a nézők, pár perc után viszont már hömpölygött a tömeg a nyíregyházi színpad körül. Családok, kisgyermekek, iskolás csoportok nézték ámulattal a varázslatos karácsonyi jelenetet. Nyitányként három balerina lépett az angyalok szerepébe és az első sorokban állók nagy örömére a színpad előtt táncoltak Betlehem felé. Majd versmondás következett, Zelk Zoltán Karácsonyi énekével folytatódott a történet.

„Nem alszik még kis Jézuska,
lágy szalmában fekszik ébren.
Három csillag áll fölötte
mosolyogva fönn az égen.”


TÁNCOS-ZENÉS BETLEHEM

 

A betlehemi jelenet megelevenítésében a néptáncosoknak is jutott hely a színpadon. A pásztorok bőrébe bújva ropták a táncot, csizmájuk kopogására pedig a legkisebbek is csárdásra perdültek a sorok között. Nyíregyháza zenei tehetségei is megmutatkoztak; az ünnepi dalokban a csilingelő énekhangokhoz lenyűgöző hegedű-, nagybőgő- és harmonikajáték társult. A fiatalok meghitt hangulatú műsora igazi feltöltődést nyújtott, egy csipetnyi „előkarácsonyt” csempésztek a szívünkbe.

Fotók és szöveg: Farkas Fanni