Adóórákat tartanak a középiskolásoknak a NAV munkatársai

Adóbevalláshoz nyomtatványt kapnak a középiskolások a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskolában. Több tanulónak szüksége is van rá, mert, mivel nyáron végeztek diákmunkát, be kell nyújtaniuk bevallásukat.
Adóórákat tartanak a középiskolásoknak a NAV munkatársai. Országosan másodikként 2014-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elindult a kezdeményezés, hogy a 11–13. évfolyamon tanuló diákokat „adótudatosságra” neveljék.

 

JÁTÉKOS MÓDSZEREKKEL TANULHATNAK A DIÁKOK

 

– Elsősorban adózási fogalmakkal ismerkedhetnek meg a diákok, illetve adózástörténeti ismereteket szerezhetnek – mondta Magyar Norbert, a NAV Észak-Alföldi Regionális Igazgatósága sajtóreferense. – De vannak olyan tanulók, akik a családi adókedvezményekkel kapcsolatosan érdeklődnek, vagy a diákmunkával kapcsolatban tesznek fel kérdéseket.

További képekért kattintson a fotóra!

Az adóórákon a tanulók játékos módszerekkel, csoportmunka keretében szerezhetnek ismereteket. Megtudhatják, mi a közteherviselés, milyen adók léteznek Magyarországon, ki alkotja az adótörvényeket, és ki hajtja végre azokat.

 

A PROGRAMRA JELENTKEZHETNEK A KÖZÉPISKOLÁK

 

A programra jelentkező középiskolák által kijelölt osztályokban a NAV munkatársai háromszor 90 perces órákat tartanak. Tavaly 14 iskola mintegy 30 osztályában formálták a diákok adózásról kialakult szemléletét. Idén pedig az első oktatási turnusban már 8 iskolában ismerkedhettek a tanulók a NAV munkájával. Az adóórákra folyamatosan jelentkezhetnek a középiskolák.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)