Adományt vittek a kézisek

Dobozokkal és nagy táskákkal érkeztek a fiatal kézilabdások a Jósa András Oktatókórház gyermekosztályára. Ma minden kis beteg kapott tőlük apró ajándékot. A legnépszerűbb a lányok körében a maci és a süni volt, a kisfiúk pedig a játékautóknak örültek. A kiosztott ajándékok egy kézilabda mérkőzésen gyűltek össze, ahol a szervezők arra kérték a szurkolókat, hogy a meccsre különböző jellegű felajánlásokkal érkezzenek.

– Úgy gondoltuk, most Tiszavasváriból ki kell lépnünk és a nyíregyházi kórházzal vettük fel a kapcsolatot, azon belül Pap Judit főnővérrel, és azt mondta, hogy ezeknek örülnek – mondta Dancs Miklós, Tiszavasvári Sportegyesület Kézilabda Szakosztály szakosztályvezetője. – Minden adománynak, ami akkor befolyt, jött pénzjellegű felajánlás, de azt nem akartunk adni, mert az nem sok, de a főnővérrel egyeztettünk és azt mondta, hogy a gyerekosztálynak szüksége lenne vérnyomásmérőre, amit megvásároltunk ebből a pénzből.

A szakosztályvezető elmondta, busszal érkeztek Nyíregyházára, mert sok fiatal szeretett volna örömet csalni a kis betegek arcára. Az pedig nagy örömmel tölti el, hogy az ifjú sportolók minden hasonló megmozdulásban aktívan vesznek részt.

– Úgy gondoltam, hogy ez egy nagyon jó lehetőség, hogy tudunk egy kis örömet szerezni a gyerekeknek, azoknak is, akik sajnos itt töltik az ünnepeket – mondta Nácsa Balázs. – Én is kerestem otthon ajándékokat, csináltam csomagot és hoztunk a gyerekeknek egy kis ajándékot.

Most azok a gyerekek kapták meg az ajándékokat, akik jelenleg is a gyermekosztályon fekszenek. A cél ezzel az volt, hogy a kicsik ráhangolódjanak a karácsonyra.

– Az is látszik az osztály létszámából, hogy elég sok beteg fekszik most nálunk, hátrányos helyzetűek nagyon sokan, úgyhogy ezek az apró ajándékok mindig nagyon pozitív hatást váltanak ki a gyerekben, szülőkben és megszépítik az ittlétet – mondta el a főnővér.

Mivel a kézilabdások felhívásának köszönhetően nagyon sok ajándék gyűlt össze, ezért a fiatal sportolók nemcsak a gyermekosztály kis betegeit ajándékozták meg, hanem a Tiszadobi Gyermekvédelmi Központ lakóit is meglepik az ünnepek közeledtével.

Bruszel Dóra