Adományok a 100 forintos napon

Szombaton kora délutánra már 26 teherautónyi játék, tartós élelmiszer és gyermekruha gyűlt össze a Nyíregyházi Állatpark bejáratánál. Mindenki aki jött hozott magával valamit a szeretet jegyében, ugyanis a parkban a rászorulók számára gyűjtöttek karácsonyi adományokat. 

– Van egy csomó játékom, amivel nem is játszottam, most jobb helyre kerül. Meg mindig megajándékozzuk a szegény gyerekeket hogy legyen mivel játszaniuk, öltözködniük, enniük – mondja Kiss Eszter, az egyik ifjú adományozó.

 

35 teherautó adomány

 

A felajánlásokat 22 családsegítő szervezethez juttatják el, ők továbbítják majd azokat a rászorulóknak.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ilyen méretű adománytömeg még nem érkezett hozzánk ezidáig. 2012 óta van ez a nap és most már nem csak a városból, megyéből, hanem már a határon túlról is eljönnek hozzánk. Jelenleg 22 családsegítő szervezettel vettük fel a kapcsolatot, már 16-ot teljesen megpakoltuk, sőt vissza fogunk még hívni más embereket is. Úgyhogy hatalmas adománytömeget fogunk eljuttatni karácsony napján a rászorulóknak – emelte ki Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

 

Adományért belépő

 

A kezdeményezéssel az is jól járt aki ajándékot hozott, ugyanis az adomány fejében mindössze 100 forintért mehetett be a parkba. A segítő szándék óriási volt a nap végére 35 teherautót töltött meg. A látogatók száma pedig elérte a húszezret.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)