Adománygyűjtéssel, ajándékozással segítettek ötven rászoruló családon!
Fotó: Szarka Lajos

Hatalmas ajándékcsomagok sorakoztak egymás mellett a nyíregyházi OK Oktatási Központban szerda délután.

A fiatalok itt ingyenes tréningek során ismerkedhetnek meg a pénzügyi, gazdasági szféra alapjaival. A 2016 óta működő nyíregyházi központ sikeres, a tréningeket a diákok és pedagógusok egyaránt kedvelik; évente mintegy 5-6000 gyerek vesz részt a központ óráin. Most azonban nem diákok, hanem rászoruló gyerekek és családtagjaik ültek egymás mellett az előadóteremben. Nagy-Bodnár Dóra intézményvezető-igazgatóhelyettes elmondta:

A szakmai munkánk mellett nagyon fontosnak tartjuk azt is, hogy ilyenkor, karácsony közeledtével a rászoruló és hátrányos helyzetű családoknak adományt tudjunk nyújtani. Maga az összefogás egyébként 7 éve kezdődött – akkor körülbelül 60 család megadományozása történt meg, viszont most országosan 140 család adományozását tudtuk vállalni.

A rászoruló családokat nemcsak játékokkal és könyvekkel támogatták, hanem tartós élelmiszerek is sorakoztak az ajándékcsomagokban. Az OTP Fáy András Alapítvány idén is közösen segített a Humanitás Szociális Alapítvánnyal.

Országosan 140 családot támogattak 2019-ben – az ajándékcsomagokat ünnepélyes keretek között adták át a rászorulóknak, valamennyi adományozó helyszínen. Az alapítványok munkatársai a térség segítő szervezeteivel vették fel a kapcsolatot, így döntöttek arról, kik kapjanak csomagot. Szabó Andrea is kapott adományt:

Nyíregyházán élek a kislányommal, anyaotthonnal kezdtem – most is velük vagyok kapcsolatban. Ott éltem 3 hónapot, majd kaptam egy lehetőséget – mivel elkezdtem dolgozni – úgynevezett kiléptető házban lakhatok 5 évig még a kislányommal, akit természetesen egyedül nevelek. Most ez a lehetőség, ez az adomány azért kedves, mert megkönnyíti a mindennapokat, megkönnyíti egy kicsit az ünnepeket.

Karácsony közeledtével Nyíregyházán 50 térségbeli, hátrányos helyzetű vagy rászoruló család kapott támogatást.

Kapcsolódó galéria

OTP karácsonyi csomag 2019