Adomány expressz Nyíregyházán

Már gyűlnek az adományok a Magyar Vöröskereszt kosaraiban. Idén is elindult az Adomány expressz. A karitatív szervezet december 4. és 22. között öt vidéki nagyváros bevásárlóközpontjaiban gyűjti a karácsonyi adományokat.

 

AZ ELSŐ NAGYOBB ADOMÁNY MÁR MEGÉRKEZETT

 

Nyíregyházán a Nyír Plazában várják a cégek és magánszemélyek felajánlásait. Az első nagyobb támogatás már meg is érkezett, egy nyíregyházi cég 150 ezer forintot adományozott.

– Az Aktuál Bau Kft. már évek óta adományoz a Magyar Vöröskeresztnek, nálunk ez már hagyomány, amit a jövőben is szeretnénk folytatni – mondta Hársfalviné dr. Kalocsai Viktória, a cég jogi képviselője. – Fontosnak tartjuk, hogy a megyében élő szegény családokat támogassuk, a rászorulóknak szebbé tegyük a karácsonyát.

 

A NYÍR PLAZÁBAN VÁRJÁK AZ ADOMÁNYOKAT

 

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei mindennap 10 és 18 óra között várják az adományokat. A karitatív szervezethez ősz óta folyamatosan érkeznek levelek a rászorulóktól, akik karácsony előtt segítséget kérnek. A legnagyobb szükség tartós élelmiszerekre, édességre, játékokra, tisztító- és tisztálkodószerekre, valamint tisztára mosott-vasalt ruhaneműkre van. A Vöröskereszt megyei szervezete elsősorban a nagycsaládosokon, a beteg gyermekről gondoskodó és a gyermeküket egyedül nevelő családokon szeretne segíteni.

[REKLAM]

– A tartós élelmiszerek közül várunk lisztet, száraz tésztát, húskonzervet, apróbb konzerveket, szaloncukrot, csokoládét, Télapó figurát – mondta Szarkáné Kövi Márta, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója. – De egy apró kis játék is hozzájárulhat ahhoz, hogy kedves legyen a karácsony ünnepe.

 

MÁS ÁRUHÁZAKBAN IS GYŰJTENEK

 

A Magyar Vöröskereszt a Nyír Plaza mellett december 11-én és 12-én a nyíregyházi Tesco Áruházban is tart gyűjtést, a karitatív szervezet minden nagyobb áruházban elhelyezte pénzgyűjtő urnáját, s az adományokat a Malom u. 3. szám alatti irodában is várják.

A visszaélések elkerüléséért a szervezet felhívja az adományozók figyelmét arra, hogy a Vöröskereszt egyetlen cégtől sem kér kölcsön pénzt és lakásokba becsengetve nem gyűjt adományt.

F. A.