Adomány a kárpátaljai focistáknak
Az egyik kárpátaljai település labdarúgócsapatán segített a Monbebe. A nyíregyházi utánpótlásneveléssel foglalkozó klub több garnitúra felszerelést adományozott.

Több garnitúra futballmezt, melegítőket, nadrágokat és egyéb sportfelszerelést adományozott a Monbebe Kft. a kárpátaljai Mátyfalva labdarúgóinak. Az utánpótlásneveléssel foglalkozó nyíregyházi klub szakmai vezetője jól ismerte a határon túli település papját, ezért úgy döntöttek, segítik a kárpátaljai futballistákat.

– Lassan két évtizede én vagyok az edzője a görögkatolikus papválogatottnak, és amíg itt tanult, Pősze Roland is a játékosom volt. Ugyan visszaköltözött Kárpátaljára, de tartottuk a kapcsolatot, és ő kért meg, hogy segítsünk. Igyekeztünk olyan felszereléseket adni, melyeket használhatnak – mondta Szilvási István, a Monbebe Nonprofit Kft. szakmai igazgatója. 

További képekért kattintson a fotóra!

Az adomány nagyon jól jött, Mátyfalván ugyanis nincs pénz arra, hogy a labdarúgóklub új felszereléseket vásárolhasson.

– Sajnos az anyagi háttér nem olyan, hogy új mezeket vehessünk, ezért számunkra óriási dolog ez a segítség. Főleg a fiatalok használják majd – mondta Pősze Roland, görög katolikus áldozó pap. 

Az adományokat ma adták át, és a tervek szerint az együttműködés tovább folytatódik, és közös tornákat is szervezhetnek.

Dankó L.

(Fotó: Szarka Lajos)