Adomány a Gyermekosztálynak – Modern televíziók a kórtermekben és a közösségi terekben
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház

A Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának 500 ezer forint értékben adományozott modern televíziókat a Királyi Vendéglátás és a Dohány Vidámpark. A felajánlás a Gyermekosztály kórtermeiben és közösségi tereiben biztosítja majd, hogy a lehetőségekhez mérten megkönnyítsék a beteg gyermekek kórházban eltöltött idejét.

A Királyi Vendéglátás és a Dohány Vidámpark 500 ezer forint értékben, 8 darab full HD LED televízió felajánlásával lepte meg a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát karácsony közeledtével. A televíziók a kórtermekben és a közösségi terekben fognak jó szolgálatot tenni, a lehetőségekhez mérten megkönnyítve a beteg gyermekek kórházban töltött idejét. A felajánlók nem először határoztak úgy, hogy közös erővel nyújtanak támogatást, a korábbi években rászoruló családokhoz juttattak el élelmiszercsomagokat, idén pedig a beteg gyermekek megsegítése volt a cél.

Király Zsolt, a Királyi Vendéglátás tulajdonosa elmondta:

„ Az előző években is volt már ilyen akciónk közösen a Dohány Vidámparkkal, amely most az óriáskereket üzemelteti a Kossuth téren, a városi forgatag alatt, mi pedig a Királyi Vendéglátással vagyunk közel húsz éve minden nyíregyházi forgatagban, és azt valljuk, amelyik kalapból kiveszünk, abba szeretünk vissza is tenni. Nekünk Nyíregyháza nagyon sokat adott, nyíregyházi lakosok vagyunk, több vendéglátóegységünk van a városban, és mivel mi sok lehetőséget kapunk Nyíregyházától, szeretnénk vissza is adni belőle. Tavaly a nagycsaládosokat kerestük meg, és sokaknak sikerült adnunk élelmiszercsomagot, illetve karácsonyfának való fenyőfát. Idén is felmerült, hogy mivel kellene megajándékozni a rászorulókat, így merült fel, hogy a nyíregyházi kórház számára szeretnénk adományt nyújtani. Megkerestük a Gyermekosztályt egy kedves ismerősünkön keresztül, felmérték az igényt, és azt mondták, hogy televíziókra lenne szükség a kórtermekbe, a gyermekek számára. Így megbeszéltünk egy félmillió forintos keretet a Dohány Vidámparkkal, ebbe pedig 8 darab televízió fért bele. Keresztény emberként azt vallom, hogy mindenünk, amink van, Istentől van, és lehetünk mi a kinyújtott karjai Istennek, és rajtunk keresztül tud adni azok számára, akik rászorulnak. Úgy gondolom, azok a gyerekek, akik itt fekszenek a kórházban, nekik öröm lesz az, ha látják a gyermekműsorokat ezeken a televíziókon keresztül.”

Már a tavalyi évben tervezte a Királyi Vendéglátás és a Dohány Vidámpark, hogy valamilyen formában támogatja a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályát, ám a pandémiás időszak nehézségei miatt várniuk kellett. Idén felkeresték a kórház vezetőségét, és felmérve a szükségleteket, úgy határoztak, modern televíziókat ajánlanak fel a kórtermekbe és a közösségi terekbe.

„Már a tavalyi évben is felmerült, hogy támogatni fogjuk a kórházat, de mivel a pandémia miatt a kontaktteremtés is nehézség volt, így az idei évre toltuk a támogatást. Felkerestük dr. Dicső Ferenc főorvos urat, aki elmondta, hogy televíziókra lenne szükség. A játszószobába kapnak így egy nagy képernyős televíziót, valamint ezen kívül 7 kórterembe kerül valamivel kisebb, szintén modern HD-televízió” – tette hozzá Dohány Ferenc, a Dohány Vidámpark tulajdonosa.

A Jósa András Oktatókórház 2015-ben átadott új Gyermekosztálya modern körülmények között segíti a gyógyulást, a magas szintű szakmai tudás és minőségi orvosi eszközök mellett azonban az is kiemelten fontos, hogy barátságos környezetben gyógyulhatnak a gyermekek.

Dr. Dicső Ferenc, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa az adomány átvételekor kiemelte:

„Minden egyes ilyen esemény azt a célt szolgálja, hogy a bent fekvő gyerekeknek azt a fájdalmát, azt a rossz érzést, hogy a családtól elszakítva kell a betegségük miatt ezt az időt eltölteni, azt megpróbáljuk enyhíteni. A mostani ajándékozás is ezt a célt szolgálja. Több mesecsatornát is tudnak nézni a gyerekek, és voltak még olyan kórtermeink, ahol nem volt megfelelő televízió, így most nyolc kórtermet fogunk kényelmesebbé tenni, és a gyerekek számára elviselhetőbbek lesznek a körülmények a betegségük, itt tartózkodásuk idején.”

A televíziókat december 19-én, hétfőn adták át a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának, hamarosan pedig elhelyezik őket a kórtermekbe is.