Adomány a gyermekosztálynak

Boldog mosollyal és kíváncsisággal telve bontották az apróságok az adományokat tartalmazó dobozokat. A Nyíregyházi Anyukák Segítő Csoportja és az Elektro Outlet jóvoltából két televízió és játékok sokasága teszi mától könnyebben elviselhetővé a gyermekek számára a kórházban töltött időt.

 

Jó szándékú anyukák

 

Az idén januárban alakult Nyíregyházi Anyukák Segítő Csoportja hatvanezer forintot gyűjtött össze, abból vásárolták az egyik televíziót. A civil szervezet célja, hogy a kórházban lévő kis beteg gyermekeknek bent tartózkodását komfortosabbá tegyék és ezzel a szülőket is tehermentesítsék, ugyanis ha a gyermek nyugodt, akkor a szülő is az – mondta Fazekas Betti, a Nyíregyházi Anyukák Segítő Csoportjának vezetője.

 

Korszerű, modern körülmények

 

Az osztályon általában 90–100 gyermeket ápolnak. Az új épületben bár minden igényt kielégítő, korszerűen felszerelt szobák várják a kis betegeket, televízió még csak két szobában van, így az adomány nagy segítség nemcsak a kórház, de a gyermekek számára is – emelte ki dr. Dicső Ferenc osztályvezető főorvos.

 

Játékok is

 

A civil szervezet adományán kívül egy másik televíziót is tartalmaztak a csomagok, amelyet az Elektro Outlet ajánlott fel. A televíziókon kívül játékok, készségfejlesztő eszközök, könyvek, valamint kifestők is az adomány részét képezték.

Piszár Tünde