Adj egy tárgyat az állatokért!

Idén is megszervezte az „Adj egy tárgyat az állatokért!” akciót az Állatbarát Alapítvány. Már ősszel arra kérték a városlakókat, hogy karácsony előtt juttassanak el hozzájuk olyan otthon már feleslegessé vált, de még használható tárgyakat, amelyeket ajándékként kínálhatnak a belvárosban sétálóknak.

Folyamatosan gyűltek az adományok, de a felajánlásokat folyamatosan várják, örülnek a műszaki cikkeknek, ajándék- és dísztárgyaknak, könyveknek és játékoknak. A vásáron értékesített tárgyakból származó bevételt az alapítvány Csatorna utcai állatotthonában élő kutyák és macskák napi ellátására fordítják. A szervezet éves költségvetése meghaladja a 30 millió forintot. Az Állatbarát Alapítvány civil szervezet, az állami költségvetésből nem részesül, kiadásaikat pályázati forrásokból, a felajánlott adó 1 százalékokból, és támogatásokból fedezik. Minden adományra szükség van.

[REKLAM]

Raska Andrea, az Állatbarát Alapítvány állatotthonának vezetője elmondta, sajnos újra létszám stoppot kellett elrendelniük, hiszen több, mint 200 kutyát és 50 cicát gondoznak. Ellátásuk, gyógykezelésük, ivartalanításuk jelentős pénzbe kerül, ezért az adventi időszakban is kérik az emberek segítségét.

 

ÁLLATOK KARÁCSONYA

 

Az Állatbarát Alapítvány idén is megszervezi az Állatok karácsonyát. A rendezvényre december 17-ikén, szombat délelőtt 10 órakor várják a kutya- és macskabarátokat, akiktől azt kérik, az állatok ellátásához szükséges ajándékokkal, meleg takaróval, jutalomfalatokkal tegyék szebbé az állatok karácsonyi ünnepét. A látogatókat ezen a napon forró teával és magyaros lángossal vendégelik meg.

Szoboszlai Tibor