Áder János: Nyugalmat és egészséget hozó, békés 2022-t kívánok minden magyarnak
Fotó: Illusztráció

„Kívánom, hogy az új esztendőben, ne csak megmaradjon, hanem meg is erősödjön bennünk a tenni akarás, hogy ne győzzön le minket a fásultság, a beletörődés” – mondta Áder János köztársasági elnök a Himnusz elhangzása után a közmédia több csatornáján közvetített újévi köszöntőjében.

Az előttünk járó nemzedékek többször is átéltek háborús időszakokat, amikor az élet nem a maga természetes rendje szerint alakult. Amikor olyan kényszerítő erő hatott az emberekre, ami kivétel nélkül mindenki sorsát befolyásolta. Ma így vagyunk a világjárvánnyal, annak is immár a második esztendejével – fogalmazott Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében.

„A járvány hullámainak megfelelően jobb és rosszabb időszakok váltották egymást. Minden tervünk, célunk előtt ott sorjáztak a kérdések, van-e értelme előre tervezni, lehet-e ünnepelni, elutazni, táborozni, mehetünk-e szalagavatóra, színházba, fesztiválra, rokont látogatni, lesz-e munkánk, egészségesek maradunk-e. Kell-e ismét aggódnunk szeretteinkért? Lesznek-e veszteségeink?” – sorolta Áder János.

A köztársasági elnök emlékeztetett: a járvány két esztendeje között az volt az óriási különbség, hogy 2021-ben már rendelkezésre álltak a védekezéshez szükséges eszközök. Az oltások lehetővé tették, „hogy életeket mentsünk, hogy kevesebb korlátozással vészeljük át a járványt, hogy kevesebb legyen az áldozat”.

Áder János kiemelte: tavaly is sokan voltak, akik nem hagyták magukat, és győzni tudtak a tehetetlenség, a csüggedés felett, akik hálára és büszkeségre is adtak okot nekünk, magyaroknak.

„Ma a világ legünnepelt tudósa egy magyar kutató, Karikó Katalin az új generációs koronavírus-vakcina kidolgozója, és ne feledjük a tokiói olimpia magyar bajnokait, gondoljunk Szilágyi Áronra, aki a világon elsőként szerzett férfi kardvívásban három egymást követő olimpián egyéni aranyérmet” – emelte ki büszkeségeinket a köztársasági elnök.

Az államfő úgy fogalmazott: gondoljunk azokra is, akiknek nevét sem tudjuk, pedig naponta ezerszám adták be az oltásokat, fogták a haldoklók kezét, működtették a szociális intézményeket, óvták a biztonságunkat, védték határainkat, földet műveltek, szolgáltatást nyújtottak.

„Az új esztendőben is csak rajtunk múlik, hogy segítünk-e másokon, elég ha türelmesek vagyunk, az emberfeletti teljesítményt nyújtó egészségügyi dolgozókkal, ha észrevesszük azokat, akik a járvány nehézségeiben megfáradva segítségre szorulnak, ha támogatjuk a koronavírus árváit, ha maszkot hordunk, és ha beoltatjuk magunkat, hogy megvédjük szeretteinket is” – mondta.

Áder János úgy fogalmazott: új évi naptárunkban még nem láthatjuk, melyik az a hónap, az a hét, az a nap, amikor végre felszabadulunk a járvány nyomasztó, fenyegető terhe alól, mindannyiunk türelme, figyelme, kitartása kell ahhoz, hogy ez mielőbb megvalósuljon.

„Kívánom, hogy az új esztendőben, ne csak megmaradjon, hanem meg is erősödjön bennünk a tenni akarás, hogy ne győzzön le minket a fásultság, a beletörődés” – hangsúlyozta.

Áder János emellett nyugalmat és egészséget hozó békés 2022-t kívánt minden magyarnak.

Forrás: hirado.hu