A Vöröskereszt Mozgalom Világnapja

134 évvel ezelőtt, május 16-án alakult meg a Magyar Vöröskereszt, ezért a megyei szervezet idén ezt a napot választotta a Vöröskereszt Mozgalom Világnapjának megünneplésére. A megemlékezésen elhangzott, az elmúlt egy év nagyon nehéz volt a szervezet számára. Nehezebb volt véradókat toborozni, kétezer egységgel kevesebb vért sikerült gyűjteniük, de a tervet így is 96 százalékosan teljesítették. A pénzügyi háttér és a mindennapi feladatok megalapozása során nehézséget jelentett az uniós pályázatok hiánya, de így is több programot sikerült megvalósítaniuk.

30 EZER EMBERNEK SEGÍTETTEK

Szarkáné Kövi Márta megyei igazgató elmondta, az adománygyűjtés viszont továbbra is sikeres volt, 30 ezer rászorulónak összesen 28 millió forint értékben tudtak segíteni Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Az ünnepségen elismerések és kitüntetések átadására is sor került. Elismerő oklevelet kaptak a támogatók, és a Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés különböző fokozatait is átvehették.

ERŐSÍTIK A VÉRADÁST

A Magyar Vöröskereszt Megyei Szervezete a jövőben a vérellátást támogató munkáját szeretné erősíteni és népszerűsíteni, de továbbra is kiemelt szerepet kap az adománygyűjtés. Jelenleg a nepáli földrengés áldozatainak megsegítésére indítottak gyűjtést a Magyar Vöröskereszt bankszámlaszámán és 1359-es adományvonalán.

Szoboszlai Tibor