A VLAMI új otthona

Egy belvárosi épületben folytatja működését a VLAMI az idei tanévtől. A megyeszerte több telephelyen oktató művészeti iskola eddig nem rendelkezett önálló székhellyel. Szeptembertől azonban Nyíregyházán ez az épület ad otthon az iskolában tanuló diákok számára a művészeti oktatásnak.

 

Új szakok

 

A képzés a megszokott tanszakok mellett újakkal egészül ki.

További képekért kattintson a fotóra!

– A színjáték kicsit háttérbe szorul itt a városban, kevesebben foglalkoznak vele és szeretnénk hogyha kedvet kapnának hozzá a középiskolás fiatalok, a felső tagozatosok, de akár az alsósok is. Őket színművészek, drámapedagógusok, mozgástanárok fogják tanítani. Egy igazi színházi stúdiót szeretnénk itt létrehozni, amellyel lehetőség lesz arra, hogy ha valaki a pályára készül, akkor külön segítséget is kapjon a felkészüléséhez. Mindezek mellett rengeteg programmal, versennyel, vetélkedővel és játékokkal várjuk a gyerekeket a színjáték oktatáson belül is – mondta Demarcsek Zsuzsa, az intézmény igazgatója.

 

Mindig történik valami

 

Tirpák csárdást járnak a Vásárhelyi László Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az intézmény a működtetője ugyanis a Nyírség Táncegyüttesnek is. Az egykori táncosok felnőttként is szívesen térnek vissza régi iskolájukba, akár oktatóként is. Közéjük tartozik Talián Márk is, aki szerint azért jó az iskolába járni, mert mindig történik valami. Mozgalmas, színes, egyszerűen nincs leállás.

 

Európa Tehetségpont

 

A VLAMI-ban idén közel 1800-an kezdik majd az új tanévet. A szakmai képzést 8 mesterpedagógus végzi, de folyamatosak a versenyek, az egyéb szakmai megmérettetések és a különféle kulturális rendezvények is, amelyek még izgalmasabbá teszik az iskolában folyó munkát. Az intézmény ezzel együtt megkapta az Európa Tehetségpont megtisztelő címet is, ezzel még több lehetőséget biztosítva a nemzetközi kulturális együttműködésekhez. Demarcsek Zsuzsa hangsúlyozta igazi lüktető művészeti életet szeretnének Nyíregyházán, és ennek érdekében fognak a jövőben is tevékenykedni.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)