A Víz Világnapja

A víz körforgását mondta el a szakemberek kérésére egy lippais diák a Víz Világnapján a víztoronynál. A Nyírségvíz Zrt-nél már hagyomány, hogy minden év március 22-én kinyitják az Arany János utcai épület kapuját és bemutatják az érdeklődőknek, milyen feladatot lát el a víztorony. Aki vállalta, óvintézkedések mellett 238 lépcsőt mászhatott meg azért, hogy az épület tetejére feljusson.

 

Interaktív bemutatók

 

A víztároló udvarán a gyerekeket vízzel kapcsolatos érdekes bemutatók várták, ahol egy-egy helyes válaszért cukrot kaptak, vagy ihattak egy pohárral a torony vizéből.

Szabari Nikoletta, a Lippaiból érkezett osztályával az eseményre. A fiatal lány azt mondta, társaival nemsokára belépnek a felnőtt korba, ezért hasznosnak ítéli meg a figyelemfelhívó tájékoztatót, ahol megtudhatta például azt is, milyen vizet célszerű fogyasztani a mindennapokban.

További képekért kattintson a fotóra!

A rendezvény célja, hogy a szakemberek felhívják a fiatalok figyelmét arra, milyen fontos a jó minőségű ivóvíz és miért szükséges rá nagyon vigyázni.

Matyasovszkiné Buri Adrienn, a Nyírségvíz Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, kifejezetten arra próbálnak koncentrálni, ami az idei évnek a jelmondata is: „Szennyvizek? Tiszta vizet!” A kommunikációs vezető hozzátette, elsősorban abba az irányba mennek most el, hogy az elfolyó szennyvizet mennyire fontos megtisztítani, és miért kell erre különösen odafigyelni, miért lényeges, hogy minél több csatornázott háztartás legyen és minél többen rácsatlakozzanak a szennyvíz csatornahálózatra.

 

Látogatás a szennyvíztelepen

 

Éppen ezért kora tavasztól késő őszig az I. és a II. számú Szennyvíztisztító Telepen is várják az iskolás csoportokat a Nyírségvíz Zrt. szakemberei. A látogatások regisztrációhoz kötöttek, előzetesen be kell jelentkezni a szolgáltatónál a www.nyirsegviz.hu-n található elérhetőségek egyikén.

A Víz Világnapja alkalmából az érdeklődőket nem csak Nyíregyházán várták programok, hanem a Nyírségvíz Zrt. szolgáltatási területén több településen is. Így Kisvárdán, Mátészalkán, Nyírbátorban és Dombrádon is fogadták érdekes események azokat, akik tenni szeretnének környezetükért.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)