A világon is egyedülálló autóval versenyzik majd Herczig Nyíregyházán

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsának szentpétervári ülésén véglegesítették a rali Európa-bajnokság (ERC) 2019-es versenynaptárát, amelyben november második hétvégéjén szerepel a Nyíregyházán sorra kerülő magyarországi versenyhétvége is.

Korábbi kapcsolódó cikkeink:

https://www.nyiregyhaza.hu/november-masodik-hetvegejen-rendezik-jovore-nyiregyhazan-a-rali-eb-futamot-2018-12-06

https://www.nyiregyhaza.hu/rali-eb-futamot-rendez-nyiregyhaza--november-masodik-hetvegejen-rank-figyel-europa-2018-12-06

https://www.nyiregyhaza.hu/a-vasalt-inges-elnok-aki-felebresztette-a-magyar-ralit-2018-12-08

A Mol Racing Team versenyzőpárosának sajtótájékoztatóján bemutatták az új autót, amelyből egyelőre ez az egy modell van használatban világszerte.

Az idei ERC-n összetettben hatodik, korábbi négyszeres abszolút magyar bajnok Herczig azt mondta, céljuk 2019 végén dobogós helyen zárni összetettben. Hozzátette, az idei évhez hasonlóan hat külföldi versenyen állnak rajthoz, s a jövő november 8. és 10. között Nyíregyházán és környékén sorra kerülő ERC-futamon is biztosan elindulnak.

A VW Polo GTI R5-öt a magyar nézők először most vasárnap, a Veszprémben és környékén sorra kerülő Mikulás-ralin láthatják, ahol a Herczig, Ferencz páros előfutóként teszteli a gépet, amely aztán csak jövő novemberben tér vissza Magyarországra, a nyíregyházi ERC-futamon. A rali Eb márciusban, az Azori-szigetek versenyhétvégéjével kezdődik.

 

hvg.hu