A VIDOR-on a hétfő is király volt!

Jim Hogan, az életfogytiglanra ítélt fegyenc végrendeletében egymillió font sterling értékű, dió nagyságú gyémántot hagyományoz Emily Westonra, az ifjú bölcsészhallgatóra, aki egyetlen látogatója volt börtönévei során. Emilynek „csupán" meg kell találnia a készült Buddha-szobrocskát, amelyben a gyémánt rejtőzik. A végrendelet tartalmát azonban mások is megismerték és nekik is nagyon fáj a gyémántra a foguk. Röviden így lehetne összefoglalni a Szőke ciklon történetét. Szente Vajk úgy döntött, ebből a műből színpadi darabot farag. A végeredmény zenés és mulatságos lett. Öt színész 20 szerepet játszik, és maga Rejtő Jenő is színpadra lép. 

– Igazából nem a Szőke ciklont játsszuk el a színpadon, mi, mondhatom így, a darab megírásának történetét úgy, hogy közben eljátsszuk a Szőke ciklont is. Így kerülök én is a képbe, mint Rejtő Jenő, mert egyébként semmi keresnivalóm nem lenne a színpadon a Szőke ciklonban, mert nincs benne Rejtő Jenő, illetve ki tudja, hogy az írók hova csempészték be magukat, de így direktben egy az egyben nincs benne – mondta el Őze Áron.

A szőke ciklont, na és persze a darab egyik legfontosabb szereplőjét, a gépírólányt, a bájos Földes Eszter alakítja. A színésznő azt mondja, tinédzser kora óta kedveli Rejtő világát.

– Amikor gimnazista lettem, akkor viszonylag sokat olvastam és nagyon-nagyon szeretem, mert hihetetlenül izgalmas és szuggesztív kalandos világa van és rettenetesen jó humora – tette hozzá Földes Eszter.

 

Szeplős váll!

 

Miközben a Szőke ciklonon nevettek a nézők a színházban, a Kossuth téren a Szeplős váll slágert énekelte a Magashegyi Undergorund. A zenekar idén ünnepli a 10. születésnapját, és népszerűsége töretlen. Bocskor Bíborka, a csapat énekesnője közben azt mesélte el, a megalakulásuk idején eszük ágában sem volt koncertezni. 

 

Betyárok és kézrablás

 

A VIDOR hétfői programján ismét bemutatkoztak a fesztivál tűzzsonglőrjei is. A nyíregyházi éjszakában látványos produkciót mutattak be. A VIDOR-on ma este a Thália Színház A nagy kézrablással lép fel, a Kamarában pedig kiderül, hogy az Orfeum, a pesti mulató Anyád kínja vagy! címmel hogyan szerepel a versenyprogramban. A zenei kínálat is csemegéket vonultat fel, a Bohemians Betyars és a Honeybeast szórakoztatja majd a Kossuth téren a nagyérdeműt.

Z. Pintye Zsolt