A városunkat is próbálta lejáratni a magát nevetségessé tevő ellenzék a FIDESZ szerint
A városunkat is próbálta lejáratni a magát nevetségessé tevő ellenzék a FIDESZ szerint

Az ellenzéki összefogás, vagy, ahogy ő nevezte, a káosz-koalíció eddigi tevékenyégét foglalta össze Szilvási István, a FIDESZ nyíregyházi alelnöke, aki mindjárt az elején leszögezte: jó lenne, ha az ellenzék komolyan venné az ambícióit, mert, amit eddig mutattak, az nemhogy városvezetéshez nem méltó, hanem az alkalmatlanságukat bizonyítja. 

Időrendi sorrendben Szilvási István visszaidézte, hogy engedély nélkül, törvénytelenül helyezték ki polgármesterjelöltjük plakátjait, ami a hatóság eltávolított, amiről tájékoztatást is kaptak. Ennek ellenére ők plakátlopással vádolták a FIDESZ-t, és újabb, kiadó nélküli plakátok kerültek ki. Szilvási hozzátette: a plakátok eltávolításának költségeit nem fizették meg, így helyettük mi, nyíregyházi adófizetők álljuk a számlát.

Az alelnök kiemelte, az ellenzéki szövetség előállt egy több, mint 40 pontos innovatív ötletcsomaggal, amely valójában az internetről összeollózott, forrásmegjelölés nélküli, koncepciótlan, és részben megvalósult, megvalósítás alatt álló, valamint teljesíthetetlen ötletekkel van tele, szerinte minden szava, továbbá a logója is lopott. Szilvási István emlékeztetett, legutóbb pedig lejárató cikket írattak jól bejáratott csatornáikon az Atlétikai Centrum kapcsán, noha az építőipari árak emelkedése miatt kapott a város plusz forrásokat a kormánytól azért, hogy a műszaki tartalmat az eredeti terveknek megfelelően kivitelezhessék.

A FIDESZ alelnöke hozzátette, ennek kapcsán az ellenzéki képviselők elképesztő hozzá nem értésről tettek újra tanúbizonyságot nyilatkozataikkal, noha a folyamatról tudniuk kellett, hiszen a közgyűlés egyik bizottsága döntött róla, s ezek az anyagok elérhetőek a képviselők számára. Szilvási István jelezte: a képviselői lét nemcsak jogokkal, hanem kötelezettségekkel is jár, ilyen például a döntések elolvasása. Egyben kiemelte, sokadjára tették nevetségessé magukat az ellenzékiek, ami viszont a legnagyobb probléma és szívfájdalom, hogy a városunkat próbálják lejáratni. Szerinte ez nem csoda, hiszen már az indulásuknál is furcsa volt a káosz-koalíció.

Amikor összeálltak, és mindenféle ideológiát mellőzve a szélsőjobbtól a középbalig közös jelölteket állítottak és közös polgármesterjelöltet találtak. Mindenféle valós koncepció nélkül, csak és kizárólag azért, hogy megszerezzék a városvezetési hatalmat, amely számukra cél, és nem eszköz ahhoz, hogy a városunkat szebbé-jobbá tehessék.