A városgondnok jelenti - figyelmetlenek az autósok

 -Nagyon sok olyan hívás fut be hozzám, amelyben arra panaszkodnak az ingatlantulajdonosok, hogy a lakásukat egyszerűen nem tudják megközelíteni az ott szabálytalanul parkoló járművek miatt. Így történt ez a napokban a Körte és az Epreskert utcán is. Mivel vannak olyanok, akik a gépkocsijukkal nem akarnak fizetős parkolókban megállni, ezért minden más lehetőséget kihasználnak és megállnak kapubejárókban, vagy éppen garázsok előtt is, ezzel viszont a közlekedést teljesen ellehetetlenítik. Az elmúlt időszakban megszámlálhatatlan ilyen eset történt. Múlthéten a Garibaldi u. 25 szám alól többen kértek tőlem segítséget, mert a társasházuk előtt napok óta egy kisteherautó parkolt. Ez a kisteherautó nemcsak az ott lakók közlekedését akadályozta, hanem a szemétszállítást is, ugyanis lehetetlenség volt megközelíteni a kukákat.

SOK A BALESET

-Az utóbbi időszakban több közúti közlekedési baleset is történt, amiben közrejátszot, hogy az autósok nem vették figyelembe a megváltozott látási és útviszonyokat. Gyakoriak voltak a ráfutásos balesetek, általánosságban is elmondható, hogy sokan nem tartják be a követési távolságot, pedig egy aprócska figyelmetlenség miatt is jelentős anyagi kárunk keletkezhet. Nem emlékszem még egy olyan őszre, amikor ennyi baleset történt volna a városban, mint most. Vannak olyanok, akik több hónapnyi, akár évnyi kihagyás után ülnek újra autóba, és okoznak balesetet, de szintén gyakran előfordul, hogy nem adják meg az elsőbbséget. Megszaporodtak a kerékpárosokat ért balesetek is. Azt tudom tanácsolni, hogy ha valaki régóta nem vezetett és nem biztos a dolgában, inkább ne induljon útnak. A hatályos KRESZT pedig érdemes feleleveníteni, hiszen a napi rutin sem mindig elegendő. És ne felejtsék: Balesetei kárbejelentő lap mindig legyen az autójukban. - hangsúlyozta Bordás Béla. 

Ha a városlakóknak a közterületekkel kapcsolatban észrevételük van, azt továbbra is a 70/387-8914-es telefonszámon jelezhetik Nyíregyháza városgondnokának.

 

(Szerző: Bruszel Dóra)

(Fotó: archív)