A város nívódíját és az Eissmann legjobb gyára címet is kiérdemelte a nyíregyházi gyár

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése tavaly év végén nívódíjat adományozott az Eissmann Automotive Hungaria Kft. részére, mely jelentősen hozzájárul a város gazdasági életének  fejlődéséhez. 

A 2019-es gyárbővítés után 24 ezer négyzetméterre gyarapodott a két gyártócsarnok, ahol már 900 dolgozót foglalkoztatnak, 26 milliárdos évi forgalom mellett. A nyíregyházi gyárban prémium kategóriás autókhoz készülnek autóipari belső elemek. Sebességváltók, légzsákokat takaró szerkezetek, illetve bőr– műbőr belső burkolatok. A nyíregyházi nívódíj mellett a cég megszerezte az Eissmann legjobb gyára címet, illetve néhány éve egy európai versenyben a kategóriagyőzelmet is.

Böszörményi Attila, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte:

Amit mi adunk, a dolgozóknak is azt szoktuk mondani, perspektívát. Hosszú távon működünk itt, az idén lesz az Eissmann 23 éve Nyíregyházán, egyébként az  első leányvállalata volt az Eissmann csoportnak, tehát egy stabil munkahelyet, mely nem szezonális munka. A forgalmunk és létszámunk is folyamatosan, a 23 év alatt évről-évre nőtt, ez várható erre az évre is. Folyamatosan beruházunk, fejlesztünk.

Az 1964-ben alapított, németországi székhelyű vállalatcsoport első leányvállalata 1997-ben alakult meg a megyeszékhelyen, mely a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően azóta is kiemelt helyen szerepel az össztermelési struktúrában. Javítják a munkakörülményeket és a technológiát, de bőséges a cég kínálata a dolgozók szabadidős és sportprogramjaiban is. Focipályát, kondi– és pingpong termet biztosítanak, sportra alkalmas termeket bérelnek. Páholyuk van a Continental Arénában és a színházban, de számos alkalom kínálkozik a kellemes munkahely megteremtése ügyében is.

A várossal pedig folyamatos kommunikációnk van. Polgármester úr különböző fórumokon tudakolja a mi igényeinket, illetve tájékoztat minket a tervezett fejlesztésekről. Itt körülöttünk a Bottyán János, a Derkovits vagy a Tó utca mindegyik felújításra került, az infrastruktúra szempontjából nagyon fontos, illetve a beruházásaink során az állami támogatások lebonyolításában is mindig aktív szerepet vállalt a város, ezt ezúton is köszönöm.

 nyilatkozta Böszörményi Attila.

Az Eissmann több száz millió forint értékű adóval szerepel a nyíregyházi költségvetésben. Hosszú időre terveznek a városban, új termék és új piac után kutatnak, eközben egyre több figyelmet kell fordítaniuk a munkaerő kiválasztására és képzésére. A tavalyi több mint 2 milliárd forintos fejlesztés nyomán most zajlik az új épületben a fröccsentő gépek próbaüzeme, de papíron már megtervezték a csarnok teljes berendezését. Az új eszközök az eddigi méreteket túlszárnyalva, üléshátsók öntésére is alkalmasak lesznek.