A választókkal szeretne szövetséget kötni a Fidesz az elmúlt évek sikereinek folytatásáért

– 8 millióan laknak olyan településen, ahol FIDESZ polgármesterjelöltre lehet szavazni, az ellenzéknél ez kevesebb, mint feleannyi – mondta szerdai, nyíregyházi tájékoztatóján Kósa Lajos. 

A FIDESZ önkormányzati választási kampányfőnöke hozzátette: ezzel teljesítették a vállalásukat, hiszen az ország 4/5-nek van lehetősége fideszes polgármesterre szavazni, ez így van a megyében is. Kósa Lajos szerint az ellenzék azon elképzelése megbukott és összeomlott, hogy egy az egyben állítsanak jelölteket országszerte a kormánypártiakkal szemben, a néhány helyen megvalósult ellenzéki összefogást is csak a kényszer és a látszat szülte. A kampányfőnök kijelentette, hogy Szabolcs-Szatmár-Beregben a listájuk vezetője a jelölt a megyei közgyűlési posztra, míg Nyíregyházán dr. Kovács Ferenc, jelenlegi polgármester a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje. Dr. Kovács Ferenc a sajtótájékoztatón kiemelte: az elmúlt választásokon mindkét alkalommal kétharmados többséget szereztek a közgyűlésben, most is becsülettel felkészültek a választásra. Hozzátette: a kormányzat támogatásával, partnerségével, együttműködésével sikeres időszak van mögöttünk, rengeteg problémát meg tudtunk oldani. Kósa Lajos azt mondta a jövőről szólva, ők nem az ellenzékhez mérik magukat és a választókkal szeretnének szövetséget kötni, ez jelentős különbség a kormányzati és az ellenzéki szándékok között. A Fidesz kampányfőnöke utalt az elmúlt esztendők eredményeire is, melynek folyatatását ígérik.

A leggyorsabban növekvő gazdaság minimális infláció mellett, csökkenő államadósság, kétszámjegyű bérkiáramlás most már évek óta gazdaságban, családtámogatási program, a nyugdíjasoknak most már többedjére tudunk nyugdíjprémiumot fizetni, olyan infrastruktúrafejlesztések, amiről nem is mertünk álmodni. Mi szeretnénk ezt folytatni. A mi tétünk az, hogyan építjük-szépítjük az országot és a településeinket. Mit mond az ellenzék?  Ők nem építkezni akarnak, ezt be is jelentették, hanem harcolni akarnak. Most mindenki eldöntheti, hogy vajon bölcs dolog-e a település élére egy harcost választani ahelyett, hogy építkezőt választanánk.

– emelte ki Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke.