A választás tétje a Fidesz szerint, hogy megmarad-e Európa európainak vagy multikulturális
Óriási a tétje a jövő vasárnapi európai parlamenti választásnak, mely sorsdöntő Európa szempontjából – hangsúlyozta szerdai, lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatóján Halász János

A Fidesz frakció szóvivője Nyíregyházán kiemelte: nem egyszerűen csak az a kérdés, hogy a konzervatív vagy a szocialista képviselők lesznek többségben Brüsszelben, hanem az, hogy a migrációt támogatók vagy ellenzők kezében lesz Európa szekerének a rúdja, s így megállítható-e az illegális bevándorlás.

A tét szerinte, hogy Európa kultúrája megmarad-e európainak vagy megváltozik és multikulturális lesz. A Fidesz frakció szóvivője azt mondta, mi annak a politikának az elkötelezettjei vagyunk, amely meg akarja őrizni Európát keresztény, konzervatív közösségnek, Magyarországot pedig Magyarországnak, megőrizve identitásunkat. Halász János kiemelte, Magyarország nem a bevándorlással, hanem tudatos családtámogatási rendszerrel akarja megoldani a demográfiai problémákat, amit a mostani brüsszeli vezetés akadályozni akar, hiszen ők másként akarják kezelni a helyzetet.

Halász János, a FIDESZ frakció szóvivője kiemelte:

A bevándorlás pártiak azt mondják, hogy migránsokkal. Migránsokat kell behozni, betelepíteni, föl kell adni elveinket, európai identitásunkat, és multikulturálissá kell változtatni a társadalmainkat, így majd megoldódik ez a probléma – egy ilyen új világot képzelnek el. Mi viszont azt mondjuk, hogy: nem! Azt mondjuk, hogy a migránsokat nem szabad beengedni, nem kell feladni identitásunkat, nem is szabad, nem is engedjük, ahogy a migránsokat sem engedjük be, és azt mondjuk, hogy a demográfiai problémát családtámogatással kell megoldani.