A testvérvárosok fiataljai találkoztak

Nyíregyháza testvérvárosainak fiataljai töltötték meg a Korona Hotel dísztermét, hiszen első alkalommal rendezte meg az ifjúsági találkozót és a Közép-európai Ifjúsági Parlamentet a Mustárház Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda. Dombóvári Gábor vezető elmondta, tavaly nyáron vetődött fel a gondolat, hogy a fiatalok testvérvárosi szinten is bővítsék látókörüket, kapcsolati tőkéjüket, és egy sikeres brüsszeli pályázat segítségével jöhetett létre a találkozó.


KONCEPCIÓK A FIATALOK JÖVŐJÉÉRT

 

Az esemény megnyitóján Szatmárnémeti, Eperjes, Rzeszów és Nyíregyháza fiataljait dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, a városvezetésnek fontos a fiatalok véleménye, most itt kitekinthetnek a szomszédos országok gyakorlataira, és amikor ezeket megvitatják, a tapasztalatokat beépíthetik a helyi ifjúsági koncepcióba.

Az Ifjúsági Parlamenten bemutatkoztak a testvérvárosok, majd a plenáris ülésen megosztották egymással a városaikban zajló fiatalokkal kapcsolatos koncepciókat, tendenciákat és a fejlesztési irányokat. A szekcióüléseken mélyebben is foglalkoztak a fiatalokat érintő ügyekkel, és egyúttal ajánlásokat is megfogalmaztak, amelyeket megjelentetnek és eljuttatnak majd a döntéshozóknak.

Szoboszlai Tibor