A tervezett ütemben halad a Bujtosi Szabadidő Csarnok felújítása

Zajlanak a munkálatok a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A 2,1 milliárd forintos, állami forrásból finanszírozott beruházás első üteme még 2014 nyarán kezdődött, amelynek keretében kívülről szépült meg az épület. 2015 augusztusában megkezdték a csarnok belső munkálatait, amelynek során átalakult a sportkomplexum teljes belső szerkezete, megvalósult a létesítmény akadálymentesítése és megszépült az épület külső környezete is.

 

Tartják a határidőt

 

A fejlesztés harmadik üteme tavaly szeptemberben kezdődött. Ennek keretében elvégezték az épület alapszerelvényezését, jelen pillanatban a gipszkartonozási munkálatok, a mosdók, az irodák és a VIP boxok kialakítása zajlik.

További képekért kattintson a fotóra!

Megújul a komplexum keleti oldalának bejárata is, itt a térburkolatot helyezik el. Folyamatban van továbbá a tűzivíztartály kialakítása is a csarnok mellett. A szakemberek épp a betonozási munkálatokat végzik. A beruházás a terveknek megfelelően, a határidőket betartva zajlik – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum igazgatója.

 

Osztható küzdőtér

 

A modern, nemzetközi előírásoknak is megfelelő többfunkciós csarnok különlegessége az lesz, hogy a pályákat három egyenlő részre lehet majd osztani keresztirányban, így akár három kosárlabdapályát alakíthatnak ki kosárlabdapalánkkal, valamint röplabda padlóhüvelyezéssel. Ennek azért van jelentősége, mert így a nagy csapatok is tudnak párhuzamosan edzeni, valamint az utánpótlás számára is biztosított lesz a profi körülmény.

 

Mobillelátó

 

Mivel az utóbbi években jelentősen megnőtt a csarnok látogatóinak száma, ezért az ülőhelyek bővítése érdekében két 60 méteres hosszirányú mobillelátót is beépítenek. A lelátó mérete olyannyira lecsökkenthető, hogy akár nemzetközi válogatott szintű kézilabda-mérkőzéseknek is otthont adhat a komplexum. Mindezek mellett hat darab, egyenként 60 és 80 négyzetméter közötti szekciótermet alakítanak ki, ezáltal elérhetővé válnak más szabadidősportok is, mint például az aerobik, a karate vagy a birkózás.


Korszerű hang- és fénytechnika

 

Teljes mértékben megújul a világítás is, amely már lehetővé tesz HD televíziós közvetítéseket, továbbá egy korszerű „digital sign age” technológia segíti majd a könnyebb tájékozódást a többfunkciós modern komplexumban.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)