A távhőszolgáltatás napját ünnepelték

A Május 1. téren található hőközpontot is bejárhatták a fiatalok a távhőszolgáltatás napján. A programon a környéken lévő általános és középiskolás diákok vettek részt, akik a távfűtés működéséről is meghallgathattak előadásokat. A Nyírtávhő munkatársai a Kossuth téren is várták a városlakókat: kérdőívekkel, játékokkal, információkkal álltak az érdeklődők rendelkezésére, akik az okosméréssel is megismerkedhettek.

 

Közel teljes okosmérés

 

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, legutóbb egy 21 millió eurós európai uniós projektbe öt fővárosi kerület mellett öt nagyváros került be, köztük Nyíregyháza is. Ez azt jelenti, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen az ellátott lakások gyakorlatilag több mint 95%-ban okosméréssel vannak már lefedve.

 

Többcélú segítség

 

Joó László, Nyírtávhő Kft. ügyvezető igazgatója elmondtam, az okos mérők olyan távleolvasható, kétirányú kommunikációra képes mérőberendezések, melyek rádiós jeladók segítségével küldik el a fogyasztási adatokat egy központi számítógépnek. Az innovatív megoldás a leolvasásokat, illetve a költségek tervezését is megkönnyíti, hiszen hosszú távon akár a havi számlázást is lehetővé teszi, de ezenkívül a meghibásodások kiszűrésében is nagy segítség lehet.

A távhőszolgáltatás napját a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére rendezik meg 2014 óta minden évben Magyarországon, így Nyíregyházán is. A távhőszolgáltatók ezen a napon gyerekek és családok részvételével, közösségi programokon keresztül ismertetik meg a lakossággal a környezetbarát, biztonságos és kényelmes távhőszolgáltatást.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Trifonov Éva