A tanyavilágról
A Nyíregyházát körülölelő tanyavilág helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Béres Csaba, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője.

A politikus elfogadhatatlannak, a 21. századhoz, valamint az Európai Unióhoz méltatlannak nevezte azokat az utakat és körülményeket, amelyek a tanyavilágban uralkodnak. Béres Csaba úgy vélte, alapvető emberi jogaikban sérülnek azok, akik ilyen helyen laknak, hiszen baj esetén például az otthonuk is nehezen megközelíthető, ezért szerinte ez ellen minden erővel fel kell lépni. A Jobbik képviselője azt mondta, a térség önkormányzati képviselője sem tesz eleget a választók bizalmának.

– Felszólítjuk, most már számtalanadik alkalommal a városvezetést, hogy ezt orvosolják. Haladéktalanul intervencióval, beavatkozással, azonnali helyzetmegoldást várunk el tőlük – mondta Béres Csaba.

 



A Jobbik sajtótájékoztatóján elhangzottakra a Fidesz Nyíregyházi Szervezete az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

A városban folyamatosan végzik a földutak karbantartását és stabilizálását. A téli olvadást követően lehetetlen és értelmetlen az erősen felázott szakaszokon munkát végezni, a sarat nem lehet eltolni, a leszórt követ pedig elnyeli a felázott talaj, ezért meg kell várni, hogy a csapadékos időjárást követően száradjanak az utak. Ahogy az időjárás lehetővé tette, azonnal elkezdték a gréderezést, az utak állapotának javítását. A Jobbik képviselőjének célja csupán a hangulatkeltés, hiszen ha nem így lenne, akkor nyílván örömét fejezné ki, hogy az idei évben soha nem látott léptékben valósul meg út és járdaépítés városunkban, köszönhetően a Kormánytól kapott 2 milliárdos plusz forrásnak és a több mint félmilliárdos önkormányzati saját erőnek. Ezen források felhasználásával jelentősen tudjuk javítani az idei évben is a külterületi utak állapotát is, ezzel egy újabb lépést megtéve a több évtizedes lemaradás felszámolásában.