A Talamba Ütőegyüttes „Colorum” címmel adott nagysikerű koncertet Nyíregyházán
Fotó: Trifonov Éva

A Talamba Ütőegyüttes „Colorum” címmel adott nagysikerű koncertet Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban. A zenekar vendége volt Zsédenyi Adrienn Zséda, akivel már többször fellépett az együttes.

Nyíregyházán egy fantasztikus koncerttel ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját a Talamba Ütőegyüttes a Váci Mihály Kulturális Központ színpadán. Négy kivételes tehetségű zenész lépett színpadra, akik az ütőhangszerek mesterei, a dobok és ritmusok szerelmesei. Az együttes két tagja, Zombor Levente és Szitha Miklós helyi kötődéssel büszkélkedhet, itt jártak iskolába, Joó Csaba tanár úrnál ismerkedtek az ütőhangszerek világával. Első turnéjuk a Filharmónia szervezésében is itt, Nyíregyházán és a megyében zajlott. Az eltelt 25 év alatt számtalan hazai és külföldi meghívásnak tettek eleget. Különösen büszkék arra, hogy Európában ők az egyedüli ütőhangszeres együttes, melyet Afrikába, a dobok hazájába is meghívtak koncertezni.

A koncert különleges fénypontja Zséda volt, aki lírai énjével és csodálatos hangjával varázsolta el közönségét. A duettekben Juhász Attila kísérte zongorán. Az est emelkedett hangulatban zajlott, és az eseményt Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója zárta, aki tortával köszöntötte az együttest a 25 éves évforduló alkalmából.

Kapcsolódó galéria

A Talamba Ütőegyüttes 25 éves - koncert a VMKK-ban